"Önce Kocaman sonra Terim" dedi!

"Önce Kocaman sonra Terim" dedi!

Sezon sonunda Gençlerbirliği'ne veda edecek olan Fuat Çapa, Türkiye'de en iyi yerli teknik adamın Aykut Kocaman olduğunu söyledi.

2013.05.09 16:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:48 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Önce Kocaman sonra Terim" dedi!

Gençlerbirliği ile önümüzdeki sezondan itibaren yollarını ayırma kararı alan teknik direktör Fuat Çapa, Aykut Kocaman'ın en iyi yerli teknik adam olduğunu söyledi.
Çapa, Spor Toto Süper Lig'de en çok beğendiği üç yerli teknik direktörü sıraladı. UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'yi yarı finale taşıyan Kocaman'ı beğendiğini ifade eden Çapa, "En iyi yerli teknik adamları sıralayacak olursak, Aykut Kocaman zirvede yer alır" dedi.

Çapa, Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başında almış olduğu sonuçların yanı sıra duruş olarak da gayet başarılı bulduğunu belirterek, 48 yaşındaki teknik adamın kriz döneminde önemli kararlar aldığını ifade etti. "Hiçbir zaman doğru bildiğinden şaşmadı" diyen Çapa, Kocaman'ın sarı-lacivertli camiada kendisine direnlere karşı her zaman dik durduğunu vurguladı.
"Fatih hoca da gözardı edilemez"
Çapa, Galatasaray'ın deneyimli teknik direktörü Fatih Terim'in de bu sezon elde ettiği başarıların görmezlikten gelinemeyeceğini dile getirdi. "Fatih hocanın yaptıkları da gözardı edilemez" diyen Çapa, "İmparator" lakaplı teknik direktörün Galatasaray'ı şampiyonlar ligi'nde çeyrek finale taşımasına dikkati çekti.

Kocaman'dan sonra Terim'i beğeniyor
Terim'in devre arasında sarı-kırmızılılara katılan Drogba ve Sneijder'i takıma iyi monte ettiğinine değinen Çapa, 59 yaşındaki deneyimli teknik adamın en beğendiği ikinci isim olduğunu söyledi. Çapa, Kocaman ve Terim'in ardından Akhisar Belediyespor'un başında son haftalar da başarılı sonuçlar alan Hamza Hamzaoğlu'nu bulunduğunu kaydetti.
Yabancı teknik adam uyarısı
Kulüp başkanlarına yabancı teknik direktör uyarısında da bulunan Çapa, "Türkiye'de yabancı teknik adamlarının özellikle Anadolu takımlarında çok başarılı olacağına inanmıyorum" diye konuştu. Çapa, futbolda saha dışındaki iletişimin önemine işaret ederek, şunları söyledi: "Türkiye'de duygusallık çok önemli faktör. Ayrıca olaya bakış açısı, Türkiye şartlarını ve futbolcunun karakter yapısını iyi bilme. Bunlar başarılı olmanız için önemli faktörler. İnsanlar aynı dille konuşabilir ama aynı duyguları yaşamadığı zaman anlaşamaz. Yerli teknik adamların bu konuda daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu sezon, Türk teknik direktörlerin başarılı olması ya da başarılı gözükmesi bundan kaynaklanıyor."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.09 16:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:48 - HABER MERKEZİ
A