Önce darp ettiler sonra yastıkla boğdular ama...

Önce darp ettiler sonra yastıkla boğdular ama...

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, yazlık evlerinde kalan yaşlı bir çift, darp edildikten sonra yastıkla boğularak öldürüldü. Zanlı ya da zanlıların kıymetli eşya aradıkları, ancak tencere içindeki yüklü miktardaki döviz ve Türk parasını bulamadığı ortaya çıktı.

2013.05.09 12:56 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Önce darp ettiler sonra yastıkla boğdular ama...

Olay, Ömerbey Mahallesi Bahar Sokağı'nda meydana geldi. Bursa'da yalnız yaşayan ve çocukları olmayan Arif Aksu (84) ve eşi Fahriye Aksu (76) çifti, Mudanya'da hafta sonları ve yaz boyunca kaldıkları kendilerinde ait evde, kimliği meçhul kişi veya kişilerce evvela darp edildi, daha sonra yastıkla boğularak vahşice öldürüldü. Apartmanın kapıcısı, yaşlı çifti 4-5 gündür göremeyince önce Bursa'daki yöneticiyi, daha sonra polisi aradı. Savcılıktan alınan izinle kapı çilingir marifetiyle açıldı. Polisler, evin salonunda yaşlı çiftin cansız bedeniyle karşılaştı.
Yapılan incelemede, Arif Aksu'nun başına aldığı darbenin ardından yastıkla boğulduğu, eşi Fahriye Aksu'nun da aynı şekilde boğulduğu belirlendi. Katil zanlısı ya da zanlıların kıymetli eşya ve para aradıkları, ancak mutfakta tencere içerisindeki yüklü miktarda avro ve Türk lirasını bulamadıkları ortaya çıktı. Paralar polis tarafından bulundu.
Bulgaristan göçmeni olan çiftin Avrupa'dan emekli olduğu öğrenilirken, Aksu çiftin cesetleri Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cinayetle alakalı tahkikat çok yönlü olarak sürüyor.

CİNAYET ZANLISI YEĞENİ ÇIKTI

Bursa'da evlerinde dövülüp yastıkla boğularak öldürülen Fahriye ve Arif Aksu'nun cinayet şüphelisi olarak 1 kişiyi gözaltına aldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, evden son olarak çıkan Arif Aksu'nun kardeşinin oğlu olan ve kilima onarım merkezinde çalışan 23 yaşındaki Gökhan Aksu'yu kent merkezinde gözaltına aldı. Suçunu itiraf ettiği ileri sürülen Gökhan Aksu, "S.T. isimli sevgilim girdiğimiz ilişki sonucu hamile kaldı. Karnındaki üç aylık bebeği kürtaj ile aldırmak için 4 bin liraya ihtiyacım vardı. Ev almak isteyen amcamın yanında para olduğunu biliyordum. Mudanya'daki evine gittim. 'Mutlaka onlardan parayı alacağım. Vermezlerse bayıltacağım' dediğim sevgilim S.T. eve girmedi. Sokakta bekledi. Ben de onlardan para istedim. Vermediler. Tartışınca sinirlendim ve kendilerini öldürdüm. Evde para aradım bulamadım. Sonra anahtarları aldım. Cesetlerin olduğu evi kilitledim. Diğer anahtar ile Bursa'daki evine gittim. Burada da para bulamayınca kürtaj yaptıramadım. Sonra da yakalandım. Cinayeti tek başıma işledim. Halen karnında üç aylık bebeğimi taşıyan sevgilimin hiç bir suçu yok" dedi.

Bursa polisi Gökhan Aksu'nun bu ifadesinden sonra sevgilisi S.T.'yi de gözaltına aldı. Aksu ve segilisi sorgulanmak ve adliyeye çıkartılmak üzere üzere Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilecekler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.09 12:56 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:38 - HABER MERKEZİ
A