Öğrenciler savaş hatıralarını dinledi

Öğrenciler savaş hatıralarını dinledi

Eskişehir'de, Atayurt Okulları tarafından 'Yaşayan Kahramanlar-Gazilerle Söyleşi' programı düzenlendi.

2013.05.02 19:44 - Son Güncellenme: 2013.05.02 19:44 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Öğrenciler savaş hatıralarını dinledi


Programa, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir'in yanı sıra, 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Şaban Umut, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Kıdemli Albay Şükrü Tandoğan, okulun Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Yalçın ve Genel Müdürü Hikmet Ertürk ile idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan Vali Koçdemir, gaziliğin bir insanın yaşarken taşıyabileceği en büyük unvan olduğunu belirterek, "Devletimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ün pek çok unvanı vardır. Devlet kurucusudur, cumhurbaşkanıdır, mareşaldir. Bütün bu unvanların içinde kendisine, Gazi Hazretleri diye hitap edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Programa katılan gazileri tebrik edip, sağlık sıhhat içinde uzun ömürler dileyen Koçdemir, öğrencilere de tavsiyelerde bulunarak şöyle konuştu:
"Gaziliği bu kadar yüce kılan, oradaki adanmışlıktır. Artık hiçbir şüpheye yer olmayacak şekilde, canınızı ortaya koyarak bir dava, bir ideal uğruna orada mücadele ediyorsunuzdur. Ama bizim böyle bir unvanı, böyle bir şerefi yaşamamız için illa savaş çıkması şart değildir. Gazilerimiz de söylediler. Hepimizin dileği, hiç savaş olmamasıdır. Ama öğrenci kardeşlerimiz bu yaştan eğer adanmış bir ömür geçirmeyi kararlaştırırlarsa, yarın bu ömrün sonunda, geriye doğru hayatlarını değerlendirdiklerinde, bir insanın bu dünyada hissedebileceği en büyük huzuru hissedeceklerdir. Bu toplum bu öğrenci kardeşlerime, bir insana gösterilebilecek en büyük itibarı, hürmeti ve muhabbeti gösterecektir. Onun için bulunduğunuz alanlarda dersinizde, sosyal faaliyetlerinizde, beden eğitiminde adanmış bir tavır içinde olmanız, bu yolun sonunda sizi mutlu edecek yegâne şey olacaktır. Bir kere kendinizi adadığınızda, dünyanın bütün güçlerinin o adadığınız şeyin gerçekleşmesi için işbirliği yaptığını, size yardımcı olduğunu göreceksiniz."
Öğrenciler, programa katılan gazilere merak ettikleri soruları yönelttiler ve gazilerin savaşa dair anılarını bizzat onların ağzından dinleme fırsatı buldular.
Öğretmen ve öğrencilerin kahramanlık türkülerinden örnekler sunduğu programda, gazilere plaket ve hediyeleri Vali Dr. Koçdemir tarafından takdim edildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 19:44 - Son Güncellenme: 2013.05.02 19:44 - HABER MERKEZİ
A