Obama'nın büstünü yapacak

Obama'nın büstünü yapacak

ANTALYA Side'de yaşayan İngiliz heykeltıraş David Gregeen, ABD Başkanı Barack Obama'nın büstünü yapmak için Beyaz Saray'dan telefon beklediğini söyledi.

2013.05.09 20:24 - Son Güncellenme: 2013.05.09 20:24 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Obama'nın büstünü yapacak

 


Heykeltıraş David Gregeen iş, sanat ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinin heykellerini yaparak dikkati çekti. 2000 yılında Side'ye yerleşen Gregeen, 'Son Yüzyılın Çehreleri Projesi' kapsamında bugüne kadar Kraliçe 2'nci Elizabeth, İngiltere Kralı Charles, Papa John Paul, İngiltere eski Başbakanı 'Demir Leydi' lakaplı Margaret Thatcher, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrikalı aktivist Nelson Mandela, Tibetli ruhani dini lideri Dalay Lama, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair ve Sabancı ailesinin büstünü yaptı. Çalışmalarını Side'deki evinde sürdüren David Gregeen, şimdi ABD Başkanı Barack Obama'nın büstünü yapmaya hazırlanıyor.

SABANCI AİLESİ'NİN BÜSTLERİNİ YAPTI

1974 yılında bu yana profesyonel anlamda heykel yaptığını anlatan Gregeen, şu ana kadar ABD, İngiltere, İsviçre ve Türkiye'de heykel yaptığını kaydetti. İstanbul Atlı Köşk'te, başta yaşamını yitiren Sakıp Sabancı olmak üzere Sabancı Ailesi'nin tüm büyük fertlerinin büstünü yaptığını vurgulayan Gregeen, "Side'de 20 yıl önce bir ev satın aldım. Çalışmalarımı şu an burada yürütüyorum. Heykel çalışmalarında canlı provayı seviyorum. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'in büstünü canlı olarak yapmıştım. Thatcher, provaların hepsine geldi. Tek zorlandığım lider Nelson Mandela oldu. Cezaevinde kaldığı için bir kaç kere görüşme imkanımız oldu" dedi.

OBAMA'DAN TELEFON BEKLİYOR

En keyifli çalışmasını ise merhum işadamı Sakıp Sabancı ile yaptığını kaydeden Gregeen, proje kapsamında son olarak ABD Başkanı Barack Obama'nın büstünü yapmak istediğini söyledi.

Bu konuda Obama ile görüştüğünü aktaran Gregeen, "Büstü yapmak için Beyaz Saray'dan telefon bekliyorum. Yüz yüze provalarda heykelini yaptığım kişinin karakterini de yansıtmaya çalışıyorum. Tercihimi fotoğraftan ziyade yüz yüze heykel yapmaktan yana kullanıyorum. Başkan Obama'nın da büstünü yapınca sergi açacağım" diye konuştu.

Profesyonel anlamda yaklaşık 200 heykel yaptığını anlatan Gregeen, Anadolu esintileri üzerine çalışma yaptığını ve bu bağlamda bir Türkmen çobanının heykelinin yapımını tamamladığını kaydetti.
 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.09 20:24 - Son Güncellenme: 2013.05.09 20:24 - HABER MERKEZİ
A