O müezzin: Şikâyetçiyim

O müezzin: Şikâyetçiyim

Bezm-i Alem camisi müezzini Yıldırım, polis merkezinde 'Gezi' olaylarıyla ilgili verdiği ifadede tüm engelleme çabalarına rağmen camiye girildiğini, zarar verenlerden şikâyetçi olduğunu söyledi

2013.06.29 12:23 - Son Güncellenme: 2013.06.29 12:23 - Güncel
A
O müezzin: Şikâyetçiyim

 

Dolmabahçe Bezm-i Alem Camisi müezzini Fuat Yıldırım, Gezi Parkı olayları sırasında yaşadığı anları, polis merkezinde anlattı. Yıldırım "müşteki" sıfatıyla verdiği ifadesinde camiye zarar verdiğini iddia ettiği eylemcilerden şikâyetçi oldu. Yıldırım'ın polisteki ifadesi şöyle: "Olayların başlama tarihi olan 31 Mayıs günü ben camide görevli idim. Akşam 22.00 sıralarında polisle çatışan grup camiye girmek istedi. Cami kapısı kapatıp kilitledim. Grup küfürler savurdu caminin kapısını tekmelediler. Uzun uğraşlar sonucunda kapının kilitlerini kırdılar. Kapının arkasına kalaslar koyarak şahısların içeriye girmesini engelledik. 1 Haziran'da CHP'nin Kadıköy'deki mitinginin iptali sonucu göstericiler Dolmabahçe meydanında toplanıp Taksim'e yürümek istediler. Polisten kaçan gruplar camiye girip çıktı. Yatsı namazına kadar bu şekilde devam etti.

'AMBULANSI TAŞLADILAR...'

(...) Saat 22.30 sıralarında 10-15 kişilik bir sağlık ekibi yanlarında 3-4 yaralı şahıs ile birlikte camiye girdiler. Sağlık ekibi daha önceden organize edilmiş bilgilendirilmiş. Yaralanan göstericiler camiye dolmaya başladı. Ayakkabıları ile girmesi nedeniyle camiyi kirletmemesi için hasır serdik. İki şahsı kapıya koyarak içeriye (yaralılar haricinde) şahısların girmesini engellemek istedik. Gruplar çok kalabalık olduğu için başarılı olamadık. Can güvenliğimizin olmadığını düşünerek geri çekilmek zorunda bırakıldım. Kalabalık gözümüzün önünde polis aracını yaktı. İtfaiye aracını tahrip ettiler. Ambulansları taşlayarak alana sokmadı." "(...) Ertesi sabaha kadar durum böyle devam etti. Sabah namazını kılamadık. Caminin temizliğini yapıp pazar günü öğle namazına hazırladık. Eşim ve çocuğumun can güvenliğini düşünerek kayınvalidemin evine götürdüm. Akşam camiye geldiğimde binlerce insanın kapıda yığıldığını gördüm. Müdahale etmek istedim linç edilmekten korktum. (...) Göstericiler tamamen çıktıktan sonra camiyi kontrol ettiğimde tüm halıların kirletilmiş olduğunu gördüm. Ayrıca cami içerisinde ezilmiş bira kutusu ve sigara paketinin olduğunu gördüm. Camiyi kilitleyip çıktım. Ben camiye girip zarar veren bu şahıslardan davacı ve şikâyetçiyim."

İSTANBUL CAMİDEN YENİ GÖRÜNTÜLER

Bu arada dün bazı internet sitelerinde caminin güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüler yayımlandı. Görüntülerde sarhoş olduğu ileri sürülen bir kişinin öfke krizine girerek camide kadınlara ayrılan bölümdeki paravanları vurup düşürdüğü, bazı gençlerin de ona güçlükle engel olmaya çalıştığı görülüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 12:23 - Son Güncellenme: 2013.06.29 12:23 - boş7
A