New York Times: Büyükelçilerin Kavala çağrısının itici gücü Biden

New York Times: Büyükelçilerin Kavala çağrısının itici gücü Biden

Osman Kavala'nın serbest bırakılması hakkında 10 ülke büyükelçisinin yaptıkları çağrıya ilişkin New York Times gazetesinden flaş bir iddia geldi.

2021.10.25 11:02 - Son Güncellenme: 2021.10.25 11:04 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
New York Times: Büyükelçilerin Kavala çağrısının itici gücü Biden

New York Times gazetesine göre, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için 10 ülke tarafından yayımlanan çağrının arkasında Biden yönetimi var. Metnin hazırlanmasında Amerikan hükümetinin itici güç olduğu belirtiliyor. Türkiye'nin 10 büyükelçiyi 'istenmeyen kişi' ilan edeceğini duyurmasına tepkiler sürüyor.

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisi ile ilgili Türkiye'nin atacağı adımlara ilişkin "spekülasyonlara" girmeyeceğini söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Meyer-Landrut, "Ama uygun adım ne olabilir? Avrupa Konseyi'nin kurucu üyesi olarak da bütün üye devletlerin olduğu gibi Türkiye'nin de bu konseyin kurumlarına riayet etmesi gerekiyor. Örneğin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de bu kurumlarından bir tanesi, onun kararlarına uygun hareket etmesi bekleniyor" dedi.

AB Büyükelçisi Meyer-Landrut, 21-22 Ekim tarihlerinde Dalyan ve Bodrum'da, "Deniz Biyoçeşitliliğinin korunması" konusunda AB'nin paydaşı olduğu etkinliklere katıldı.

Etkinliklerin ve röportajın yapıldığı tarihte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için ortak bildiri açıklayan 10 ülkenin büyükelçisi ile ilgili "Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" açıklaması yapmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.10.25 11:02 - Son Güncellenme: 2021.10.25 11:04 - HABER MERKEZİ
A