Mustafa Dede Bursa'da anıldı

Mustafa Dede Bursa'da anıldı

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın değerlerine sahip çıkmayı sürdürüyor.

2013.06.29 17:26 - Son Güncellenme: 2013.06.29 17:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Mustafa Dede Bursa'da anıldı

Yıldırım Belediyesi, 1300-1400'lü yıllar arasında Değirmenlikızık bölgesinde yaşayan ve Emirsultan Hazretleri'nin müritlerinden Mustafa Dede'yi geleneksel pilav günüyle andı. Çok sayıda Yıldırımlı vatandaşın katıldığı geleneksel dede gününde başta Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Yıldırım İlçe Başkan Hüdayi Yazıcı ve belediye meclis üyeleri ile mahalle muhtarları hazır bulundu.

Mevlit okunmasının ardından Yıldırım Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ile başlayan dede gününde Yıldırım Belediye Başkanı Keskin, Değirmenlikızık'ta yaşayan Mustafa Dede'yi her yıl anarak ruhunu şad ettiklerini söyledi. Keskin, "Bursa Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış evliyalar şehridir. Birçok muhterem zat Bursa'da yaşamıştır. İşte bugün de böylesi bir büyüğümüzü anıyoruz. Emirsultan Hazretleri'nin müritlerinden olduğu söylenen ve Değirmenlikızıklılar'ın saydığı bir kişi olan Mustafa Dede'yi bugün burada düzenlediğimiz tören ve dualarla anıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Değirmenlikızık muhtarı Arif Eker Başkan Keskin'e teşekkür plaketi sundu. Ayrıca dede gününe katılanlara pilav ikramında bulunuldu.
PAPATYA PARKI HİZMETTE
Bu arada Eğitim Mahallesi'ne yapılan Papatya Parkı açıldı. Oyun, dinlenme ve fitness aletlerinin bulunduğu 883 metrekare alan üzerine kurulan parkın açılışına mahalle sakinlerinin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Ak Parti milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.29 17:26 - Son Güncellenme: 2013.06.29 17:27 - HABER MERKEZİ
A