Minik Emircan polis operasyonuyla kurtarıldı

Minik Emircan polis operasyonuyla kurtarıldı

GAZİANTEP'te, 2 gün önce evinin önünde oynarken kaçırılan 3 yaşındaki Emircan Deniz, polis operasyonuyla alıkonulduğu çiftlik evinden kurtarıldı. Emircan yakınlarına teslim edilirken, küçük çocuğu kaçırdığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

2013.06.21 17:12 - Son Güncellenme: 2013.06.21 17:13 - Güncel
A
Minik Emircan polis operasyonuyla kurtarıldı

Olay, geçen çarşamba günü Onat Kutlar Mahallesi 9'uncu sokakta meydana geldi. İnşaat işçisi Abdulkadir ve Okşan Deniz çiftinin oğlu 3 yaşındaki Emircan, evlerinin önünde oyun oynarken kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Emircan'ın motosikletli kişilerce zorla kaçırıldığını görenlerin haber vermesiyle bilgi sahibi olan Deniz ailesi durumu polise bildirdi.

ÇİFTLİK EVİNE OPERASYON

Polis 3 çocuklu Deniz ailesinin 2'nci çocuğu olan Emircan'ın bulunması için çalışma başlattı. Ekonomik durumu iyi olmayan aileyi fidye talebiyle kimse aramazken, polis mahalledeki işyeri ve kentteki mobese kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Polisin yürüttüğü çalışmalarda kamera kayıtları ve elde edilen bilgiler doğrultusunda küçük Emircan'ın Kayaönü Mahallesi'nde bir çiftlik evinde tutulduğu belirlendi. Bugün operasyon düzenleyen polis, Emircan'ı uyurken bulduğu çiftlik evinde bulunan Mesut K., Hüseyin K., Mehmet Emin D., Mücahit Ö., Hamza Ö. ve Resul K.'yı gözaltına aldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 6 şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Emircan Deniz ise Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Güler tarafından anne ve babası İstanbul'da olduğu için amcası Emin Deniz ile dayısı Bahattin Kaya'ya teslim edildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Güler, başarılı operasyonda görev alan polislere teşekkür ederek, ailelerin benzer durumlarda '155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak bilgi vermelerini istedi.

Küçük Emircan'ın dayısı Bahattin Kaya ise, yeğenine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, "Emircan kaçırılınca hemen durumu polise bildirdik. Polisimiz bizim için gezmedikleri yer kalmadı. Her yeri gezdiler ve sonunda Emircan'ı buldular. Anne ve babası televizyon programına katılmak için İstanbul'a gittikleri için Emircan'ı biz aldık. Kimseyle bir husumetimiz olmadığı için kim neden kaçırdı bilmiyoruz" dedi.

Yeğenini buldukları için polislere teşekkür eden amca Emin Deniz ise aileleri çocuklarını dışarı yalnız bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

Yaşadığı olayın şoku ile amca ve dayısına teslim edilmek istenen Emircan, kendisini kurtaran polislerin kucağından inmek istemedi. Amca ve dayısı ise polislere sarılan küçük Emircan'ın anne ve babasını arayarak müjdeli haberi verdi.

Sorgulanmalarına başlanan 6 şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 17:12 - Son Güncellenme: 2013.06.21 17:13 - Ramazan Acar
A