"Milletvekili de gaz yer"

"Milletvekili de gaz yer"

TRT Türk'te yayınlanan "Görüş Farkı" programına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı siyasi gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

2013.05.02 13:55 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:55 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
"Milletvekili de gaz yer"

 


MİLLETVEKİLİ DE GAZ YER

Bakan Hayati Yazıcı, 1 Mayıs'da biber gazından etkilenen CHP'lileri de eleştirdi. Yazıcı, "Önlem olarak gaz kullanılmışsa önlem olarak su kullanılmışsa oradan geçen insanların milletvekili olup olmaması ya da kamu görevlisi olup olmaması durumunda yapacak bir şey yok. Oradan geçip geçmemesi önemli. Ben buradan parti binama gidiyordum bilmem ne asıl bunlar fantezi. Çünkü sizin o gün o saatte o koşullarda parti binanızda olsa şayet bir tehlike riski varsa siz de buna yardımcı olacaksınız. Provokasyon yapan göstericilere destek verir nitelikte bizim siyasilerimizin eleştiride bulunmalarını kabul etmiyorum" dedi.

BAŞBUĞ VE HABERAL'A KÖTÜ HABER

Hayati Yazıcı, cezaevinde bulunan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile CHP'li Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, MHP'li Engin Alan ve BDP milletvekillerinin tutuklulukları konusunda ilginç değerlendirmeler yaptı. "Hiçbir hakim ve savcının vicdanının kabul etmeyeceği kanıt olmadan gereklilik bulunmadan bir bireyin hak ve özgürlüğünü sınırlayacak bir icraat içerisinde olabileceğini düşünmüyorum. Bu durumda tutuklamayı gerekli kılan nedenler var diye düşünüyorum" diyen Yazıcı şöyle devam etti:

CHP 1 MAYIS İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

"Deniyor ki şu kişi önemli pozisyonda bırakılsın. Böyle bir şey olur mu? Yargı kutsal bir görevdir. Ve yargı faaliyetinde bireyler eşittir. Siz eşitliği sağlayamıyorsanız zaten hak ve özgürlükleri sağlayamazsınız. O yüzden yargı aynı suçtan kişiler için ne olursa olsun ayrım yapamaz. Birini tutukluyorsa yaptığı fiilden ötürü öteki kişiyi bırakamaz konumundan dolayı. Ya hepsini bırakırsın ya da hepsini aynı işleme tabii tutarsın"

MİLLETVEKİLLERİ TUTUKLU DEĞİL

"Milletvekilleri tutuklu değil. Tutuklu olanlar milletvekili yapılmış. Tutuklu olanları yargılama sürecini başkalaştırmak amacıyla tutuklu vekilleri aday olarak üstlenmiş meclise taşımışsınız. Millet oy verirken elbette ki partisine oy veriyor. Kimse isimlere bakmıyor ki. Lidere bakar partinin genel başkanına bakar. Ben bunu 12 Haziran seçimleri öncesinde de dedim. Bu yargı süreci için yapılmış bir plandır. Bunların seçilmesi sağlanacak. Sonrada denecek ki bak millet seçti yargı bırakmıyor. Yargıya yüklenecekler demiştim."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.02 13:55 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:55 - HABER MERKEZİ
A