MHP 'kale modeli' siyaset yürütüyor

MHP 'kale modeli' siyaset yürütüyor

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve kardeşi Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tuba Gültekin, "Devlet Bahçeli Liderliğinde Siyasal İletişimde Kale Modeli: Milliyetçi Hareket Partisi" başlıklı kitap hazırladı. MHP lideri Bahçeli'nin genel başkan seçilişinin, 24. yıl dönümü olan, 6 Temmuz'da yayınlanacak kitapta, MHP, Kale Modeli ile anlatıldı.

2021.06.27 09:00 - Son Güncellenme: 2021.06.27 09:00 - Siyaset
A
MHP 'kale modeli' siyaset yürütüyor

MHP'nin toplumla olan iletişimini ve parti teşkilatlarının iletişim gücünü modellerle anlatan kitap, siyasal iletişim alanında, MHP'yi anlatan ilk kitap oldu. Üç bölüm ve 300 sayfadan oluşan kitapta, MHP teşkilatlarının toplum ile kurduğu diyalog, iletişim bilimi açısından irdelendi.

Bahçeli'nin beka söyleminin, bir iletişim modeline dönüştüğünü ifade eden Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, beka söyleminin toplumda karşılığını bulduğunu ve MHP teşkilatlarının, toplumsal vicdan liderliğini temsil ettiğini kaydetti.

30 iletişim modeli

Prof. Dr. Gültekin, Beka, toplumsal vicdan, huzur, barış iletişimi ve koruyucu liderlik üzerine kurulu Kale Modeli ile siyasal iletişimin kalbinin MHP teşkilatlarında attığını ifade etti. MHP'nin toplum ile kurduğu iletişimi 30 özgün model ile açıklayan ve siyasal iletişim alanında ilk defa sunulan kale modelini oluşturan akademisyenler, güncel siyasal olay ve gelişmeleri de kale modeli ile değerlendirdi.

Akademisyen kardeşler Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Prof. Dr. Tuba Gültekin, biri İngilizce olmak üzere, daha önce Devlet Bahçeli liderliği ile ilgili beş kitap daha yayımlamışlardı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.06.27 09:00 - Son Güncellenme: 2021.06.27 09:00 - Sevcan Sarıkaya
A