MasterChef'te kim elendi?

MasterChef'te kim elendi?

MasterChef Türkiye 2020'de dün gece eleme heyecanı yaşandı. Eleme potasındaki 3 yarışmacı, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Peki, MasterChef Türkiye'de kim elendi?

2020.12.14 09:41 - Son Güncellenme: 2020.12.14 09:42 - Medya - HABER MERKEZİ
A
MasterChef'te kim elendi?

MasterChef Türkiye 2020'de finale adım adım yaklaşılırken bir yarışmacı daha elendi. MasterChef Türkiye'de elenen ismin kesinleşmesiyle beraber ilk 5'e kalan yarışmacılar belli oldu.

MasterChef'te ilk etapta yarışmacılar dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Serhat ve Sefa'nın potada olduğu haftada dokunulmazlık oyununda yarışmacılar Balkan mutfağı çeşitlerini hazırlamak için yarıştı. Oyunun sonunda dokunulmazlığı kırmızı takım kazandı. 

MASTERCHEF'TE KİM ELENDİ?

MasterChef Türkiye'de eleme potasında olan Serhat, Sefa ve Barbaros, Danilo şefin imza tabağı olan Tournedos Rossini hazırlamak için mücadele verdi. Final bölümünde potadan kurtulan ilk isim Barbaros oldu. MasterChef'e veda eden isim şeflerin yaptığı oylama sonrası Sefa oldu. 

"GÖZÜM ARKADA DEĞİL"

MasterChef'e veda eden Sefa, gözyaşlarına hakim olamadı. Sefa, "İki yıldır bu programı izliyordum. Buraya gelip o samimiyeti yaşadığımda beni hayatta çok ileri götürdü. Buraya gelmeden önce aşçılık kariyeri olan biri değildim. Aileme destek olmak için farklı sektörlerde de çalıştım. Arkadaşlarımdan belki pratik olarak çok düşük seviyeydim. Yedeklerden geldim. Gözüm arkada değil" dedi.

SEFA OKYAY KILIÇ KİMDİR? 

Sefa Okay, üç çocuklu ailenin en küçük çocuğu olarak 13 Haziran 1996 Ankara'da dünyaya geldi. Sefa Okyay, 2019 yılında Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun oldu. Ardından Ankara'da Metropolitan Hotels ve Ato Congressium'da, Antalya Rixos Premium Tekirova'da; İngiltere Fora Restaurants'da çalışma fırsatı buldu ve İtalya Lecce'de 1 ay staj yaptı. Moleküler Gastronomi, Kore Mutfak Eğitimleri ve İtalyan Mutfağı üzerine eğitimler aldı. Türkiye'de yapılan çeşitli gastronomi festivalinde ekip koordinatörü olarak görev alan ve diğer birçok kongreye de katılabilen Sefa Okyay Kılıç, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerini konuşabiliyor. Spor ile yakından ilgilenen Kılıç, MasterChef 2020'nin ana kadrosuna yedek isimlerden katıldı ve 13 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen eleme oyununda elenen isim oldu. Sefa Okyay Kılıç, 1,80 boyunda ve 85 kilodur.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2020.12.14 09:41 - Son Güncellenme: 2020.12.14 09:42 - HABER MERKEZİ
A