Mars'ta tren yolu bulundu

Mars'ta tren yolu bulundu

Kızıl Gezegen olarak bilinen Mars'ta üzerinde çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre sırlarıyla adından söz ettiren Mars'ta Tren Yolu bulundu.

2011.11.02 16:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya
A
Mars'ta tren yolu bulundu

Tanınmış Amerikalı araştırmacı ve "sanal" arkeolog Joseph Skipper, Mars gezegeninden gelen fotoğraflarla ilgili yeni bir şaşırtıcı iddiada bulundu.

Skipper, fotoğraflardan birinde açık bir şekilde tren rayları, tren istasyonu ve rayların üzerinde taşıyıcı olabilecek bir obje görüntülendiğini söyledi.

Rus Pravda gazetesinin haberine göre, yüksek çözünürlüklü Google Mars uzay fotoğrafları üzerindeki çalışmalarıyla tanınan Skipper, tam bir taşıma sistemi keşfettiğini söylüyor.

Çoğunluk Skipper'ın iddialarını inandırıcı bulmasa da, fotoğraflarda görülen tren yoluna benzer çizgiler ve üzerindeki objenin neyden kaynaklandığı da açıklanamıyor.

Bu "raylar" kızıl gezegenin Gale kareterinden 900 kilometre kadar uzağında başlıyor ve kratere kadar uzanıyor. NASA, kraterin bulunduğu bölgeye bir keşif aracı göndermeyi planlıyor.

Skipper krater çevresinde yapılar bulunduğunu da belirtiyor, ancak araştırmacılar gezegene yeni bir keşif aracı gönderilmeden bu konunun açıklık kazanamayacağını düşünüyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.11.02 16:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A