Marmarabirlik hedef büyüttü

Marmarabirlik hedef büyüttü

BURSA merkezli faaliyet gösteren ve iki yıl üst üste zeytin ve zeytinyağı sektöründe ihracat şampiyonu olan Marmarabirlik, daha çok ürün satmak için dünya pazarlarını zorluyor.

2013.10.08 14:39 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:42 - Bursa Bölge
A
Marmarabirlik hedef büyüttü

 

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, dünya çapında saygın gıda fuarlarında her zaman yer aldıklarını, yakın zamanda pazarlama müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonla ABD, Suudi Arabistan, Rusya ve Almanya Anuga Fuarları'na katıldıklarını söyledi. Asa, Marmarabirlik'in ihracat gelirinin ortalama 15 milyon dolarlardan 28 milyon dolar hedefine yaklaştığını kaydetti.

Asa, sözleşme süresi biten ve Avrupa'da tek distribütörlük yerine yapılanmayla birlikte 5 Avrupa ülkesinde 12 bayiinin marka gücünü artırdıklarını dile getirdi. Bu düzenleme ile birlikte Avrupa'da kriz yaşanmasına rağmen ihracatta yüzde 35 oranında artış yakaladıklarını belirten Asa, bundan sonraki hedefleri ile ilgili şunları söyledi:

"Bugüne kadar Avrupa'da genellikle etnik pazarlarda yer alıyorduk. Bundan sonraki hedefimiz o ülkelerin yerli halkı. Bir Alman'ın, bir Amerikalı'nın, bir Suudi'nin, Marmarabirlik ürünlerini tüketmesini sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle o ülkelerin ulusal zincir marketlerinin raflarına girmek için yoğun çaba harcıyoruz. İhracat teşviklerinin de artırılması ile birlikte hem sektöre, hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte zeytin üretimindeki arz fazlalığının yarattığı sıkıntı da ortadan kalkmış olacaktır."

İsviçre ve Avusturya'da Penny ve Coop mağazalarının raflarında Marmarabirlik ürünlerinin yerini aldığını söyleyen Asa, ayrıca İngiltere'de yine bir ulusal zincir mağazalarına girmeyi başardıklarını ifade etti.

Marmarabirlik'in dış pazarlardaki eksikliği olan ürün çeşitliliğini son yıllarda büyük oranda arttırdıklarını belirten Asa, dünyanın en saygın gıda fuarı olan Türkiye'den 250, dünya genelinden 6 bin 500 firmanın katıldığı Almanya Anuga'ya, yağlı sele, kuru sele, sirkeli çizik ve zeytin çikolatasıyla damga vurduklarını kaydetti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 14:39 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:42 - boş7
A