Lice'deki olayların sırrı bu açıklamada

Lice'deki olayların sırrı bu açıklamada

Önce Tunceli başladı ardından Lice geldi. Geçtiğimiz gün Karayılan'dan da Kalekol'lar için açıklama gelmişti. Neler oluyor, Lice ikinci Gezi mi?

2013.06.29 11:39 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:39 - Güncel
A
Lice'deki olayların sırrı bu açıklamada

 Lice'deki olayların şifresini çözmek için PKK'nın elebaşı Murat Karayılan'ın geçen 10 gün önce yaptığı açıklamaya bakmak gerekli.

Çünkü o açıklama Lice olayları için talimatın Kandil'den geldiğini gözler önüne seriyor.

Karayılan açıklamasında 'karakol yapımlarına' tepki göstererek "Aslında devlet, bu uygulamalarla deyim yerindeyse süreci sabote etmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Savaşa hazırlanıyor. Açık açık görülen budur" demişti.

FIRSAT BİLİP KARAKOL YAPIYORLAR

Murat Karayılan sürecin bitebileceği tehdidini savurdu o açıklamada şöyle devam ediyordu;

-"Normalde gerilla Kürdistan dağlarından geri çekildiğine göre, karakolların ve taburların azaltılması, en azından var olan şekilde kalması gerekirdi. Ama bakıyoruz "fırsat bu fırsat" denilip habire yeni karakol projeleri pratikleştirilmektedir. Şimdi gerilla, geri çekilme sürecini başlattığına göre en azından yeni askeri üslenme projelerinin geliştirilmemesi gerekmez miydi? Şimdi Şemdinli'de habire yeni karakol ve kalekol yapılmaktadır. Yeni kalekollarla daha hakim tepeler tutulmakta, nerede boşluk varsa doldurulmaya çalışılmaktadır. Bu, neyin nesidir! Biz güçlerimizi çekerken, onlar ardımızı asker doldurmaktadırlar."

PKK YERİ DOLUYOR ENDİŞESİNDE

Açıklamadan da anlaşılacağı gibi PKK yönetimi çekilme ile birlikte bıraktığı alanların devlet tarafından doldurulmasından büyük rahatsızlık duyuyor. Kandil yönetiminin sürece yönelik kuşkularının ayaklandığını gösteren açıklama, bugünkü karakol protestolarının da sinyalini veriyordu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 11:39 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:39 - boş7
A