Lice'de patlayıcı ve kanıt arandı

Lice'de patlayıcı ve kanıt arandı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü Jandarma Karakolu'nun yenilenmesi inşatını protesto edenlerin tel örgüleri aşıp molotof ve el yapımı patlaycılarla saldırması üzerine çıkan ve 1 kişinin öldüğü olayların ardından bu sabah karakol çevresinde askerler kanıt ve patlayıcı araması yaptı.

2013.06.29 13:38 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:39 - Güncel
A
Lice'de patlayıcı ve kanıt arandı

 

 

Lice'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kayacık Köyü Jandarma Karakolu binasının yerine yeni bina inşaatı yapılması dün aralarında örgüt mensuplarının da bulunduğu ileri sürülen ve çoğu dışardan gelen yaklaşık 200-250 kişilik grup tarafından protesto edildi. Karakol önündeki protesto sırasında grup içinden bazıları, yanlarında getirdikleri molotof, el yapımı patlayıcı, sopa ve taşlarla saldırdı. Molotof kokteyli atarak tel örgüleri aşan grup karakol binası inşaatında çalışan işçilerin kaldığı çadırları ateşe verip yaktı. Diyarbakır Valiliği, grup içinden bir kişinin silahla ateş açtığını açıklarken askerlerin de grubu dağıtmak için havaya ateş açtığı belirtildi. Çıkan arbedede kurşun isabet eten 18 yaşındaki Medeni Yıldırım ölürken, 2'si ağır, 9 kişi yaralandı.

Kayacık Köyü'nde dün çıkan olayların ardından bu sabah saatlerinde çok sayıda asker karakol çevresindeki arazide kanıt ve patlayıcı araması yaptı. Rütbeli askerlerin yaptığı arazi arama ve tarama çalışması sırasında Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri de bulundu. Bazı askerler, taşlarla yolu kapatılan karakolun girişi ve çevresinde dedektör ile patlayıcı araması yaparken, arazideki askerlerin güvenliği yüksek tepelere çıkan askeri timler tarafından sağlandı. Dünkü olaydan sonra Lice Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yapıp toplanan kanıtları incelerken, olay yerine giden Diyarbakır Barosu ve İnsan Hakları Derneği görevlilerinin de bu inceleme sırasında hazır bulunduğu belirtildi.

KÖYDE SESSİZLİK

Dünkü olaydan sonra Kayacık Köyü'ne sesizlik hakim olurken, köyde kimsenin olayla ilgili kameraların karşısında konuşmak istememesi dikkati çekti.

Köylülerden bazıları, çıkan gerginlikten sonra askerin önce havaya uyarı ateşi açtığını, daha sonra yoğun silah sesi geldiğini ve birçok kişinin yerlere düşerek yaralandığını söyledi. Karakolun eskiden beri köyde olduğunu ve binasının tahrip olması nedeniyle hemen yanında yüksek güvenlikli karakol binası inşaatının başladığını söyleyen köylüler, yaralılardan bir kadının Kayacık DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü Jandarma Karakolu'nun yenilenmesi inşatını protesto edenlerin tel örgüleri aşıp molotof ve el yapımı patlaycılarla saldırması üzerine çıkan ve 1 kişinin öldüğü olayların ardından bu sabah karakol çevresinde askerler kanıt ve patlayıcı araması yaptı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İLE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'nde bulunan Jandarma Karakolu'na PKK'lılar 19 Kasım 2008 tarihinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlemişti. Aracın hızla karakola geldiğini fark eden nöbetçi askerlerin ateş açmasıyla araç durdurulmuş ve aracı kullanan PKK'lı etkisiz hale getirilmişti. Çıkan çatışmada, Jandarma Çavuş İsmail Uygun ile Jandarma Er Fevzi Güngör şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı. Nizamiyeden içeri girmeye çalışan 3 PKK'lı da öldürülmüştü. Saldırıda nöbetçi askerlerin zamanında fark edip ateş açmasıyla büyük bir facia ucuz atlatılmıştı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 13:38 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:39 - boş7
A