Kripto paralara vergi düzenlemesi gelebilir

Kripto paralara vergi düzenlemesi gelebilir

Son bir kaç yıldır sıkça ismini duyduğumuz kripto paralara Türkiye de dahil olmak üzere bir çok ülkede vergi düzenlemesi gelebilir.

2021.05.04 09:13 - Son Güncellenme: 2021.05.04 09:14 - Ekonomi
A
Kripto paralara vergi düzenlemesi gelebilir

Birden bire hayatımıza giren kripto paraların her geçen gün daha çok rağbet gördüğünün biz vatandaşların yanı sıra devletler de farkında. 

Şu zamana kadar herhangi bir düzenlemeye tabi tutulmayan kripto paralardaki yükseliş devletlerin ilgisini çekmeye başladı. Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların önünü kesemeyen devletler onları yasalara uygun hale getirip bir çerçeveye uydurmak istiyorlar, vergi bağlamak da bunun en güzel yollarından birisi.

Güney Kore'ye ait Yonhap Haber Ajansı'nın anket sonuçlarına göre Güney Kore vatandaşlarının %53'ünden fazlası kripto para birimlerine vergi getirilmesi gerektiğini düşünüyor ve devlete bu konuda destek veriyor. Güney Kore 2022 yılından itibaren kripto para gelirlerine göre (45.000 dolar ve üzerine) %20 sermaye vergisi uygulamaya başlayacak.

Vergilendirmeye destek veren bütün herkesin kripto para sahibi olmayan kişiler olduğunu düşünmeyin zira Güney Kore fazla miktarda kripto para yatırımcısına sahip bir ülke.

Diğer ülkeler bu konuda adım atacak mı?

Türkiye için konuşmak gerekirse; bu yazının yayınladığı tarihten 3 hafta öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kripto paralar ile alış verişi yasaklamış, bu yasakların bir kaç gün sonrasında yaşanan Thodex olayı ile birlikte kripto paralar ile ilgili yeni düzenlemelerin getirileceği açıklanmıştı, ilerleyen zamanlarda bu düzenlemenin içerisine kripto para vergileri de dahil edilebilir.

Diğer ülkelerin bir çoğu kripto paraları çoktan kabullenmiş, ekonomilerine dahil etmiş durumdalar. Bütün ülkeleri yakın zamanda kripto para vergilerini uygulamaya başlayacağını söylesek pek de yanlış olmaz.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.05.04 09:13 - Son Güncellenme: 2021.05.04 09:14 - Gülcan Tekin
A