Kriketin Türk 'elçileri'

Kriketin Türk 'elçileri'

Milli kriketçiler Gökhan Göktuğ Alta ve Mehmet Aydın, bu sporun öncü ülkelerinden Pakistan'ın Peshawar Zalmi takımıyla hazırlık kampına katıldı.

2019.04.17 14:43 - Son Güncellenme: 2019.04.17 14:44 - Spor
A
Kriketin Türk 'elçileri'

Ankara Keçiören Bağlumspor Kriket Takımı oyuncuları Gökhan Göktuğ ve Mehmet Aydın, kriket branşının Türkiye'deki tanınırlığı, Pakistan'a davet edilmeleri ve Peshawar Zalmi Kulübünün kampında yaşadıkları ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beden eğitimi öğretmeni anne ve babası sayesinde sporla küçük yaşta tanışan Gökhan, "Babamın öğretmenlik yaptığı okulda 5 yaşındayken çim hokeyi oynamaya başladım. Yaşım ilerledikçe de badminton, kriket ve voleybol branşları da eklendi." dedi.

Ankara Kriket Derneği sayesinde takım arkadaşı Mehmet Aydın ile gelişme gösteren sporcular olarak Pakistan Süper Ligi ekiplerinden Peshawar Zalmi'nin kampına davet edildiklerini dile getiren Gökhan Göktuğ, "Pakistan'ın en iyi takımlarından birinin kampına katılacak olmak bizi çok mutlu etti. Peshawar Zalmi'yi Türkiye'den bir kulüple kıyaslamam gerekirse Fenerbahçe diyebilirim." diye konuştu.

Kriketin zirvesi

Gökhan, Pakistan'da bulundukları sürede Peshawar Zalmi'nin "kriket sporunun zirvesi" olarak adlandırılabilecek bir turnuvada mücadele ettiğini belirtti.

Zalmi'nin turnuvada ikinci olduğunu anlatan Gökhan, şöyle devam etti:

"Maalesef biz maçlarda oynayamadık ama turnuvada önemli deneyimler kazandık. Antremanlara katıldık ve çok şey öğrendik. Türkiye'yi temsil ettiğimiz için kampta elimizden geleni yaptık. Döndüğümüzde rol model olacağımızı düşünerek çok çalıştık. Krikete dünyanın gelişmiş ülkelerinde çok önem veriliyor. Türkiye'de de kriketin giderek çok takip edilen önemli branşlardan biri olacağına inanıyorum."

Kriketin Türkiye'de 10 yıldır oynandığına ve 8 yıldır turnuvalar düzenlendiğine dikkati çeken Gökhan, "2010 yılından beri bu sporu yapıyorum. Elde ettiğim başarılar var. Pakistan'a gitmek üzere seçilmemde bu başarılar ve çalışkanlığımın etkili olduğunu düşünüyorum. Hedefim kriket arenasına Türk sporcu olarak gitmek ve Türkiye'yi temsil etmek." yorumunu yaptı.

"Türkiye'de kriket oynandığını topluma duyurmak istiyoruz"

Gökhan'ın öğretmen babası Hasan Sabit Alta sayesinde 2012 yılında krikete başlayan milli sporcu Mehmet Aydın'ın amacı ise Türkiye'de kriket oynandığını topluma duyurmak.

Kriket branşına yıllardır emek verdiklerini vurgulayan Mehmet, "Zor şartlarda büyük emek vererek bu günlere geldik. Bundan sonra Türkiye'de kriket oynandığını halka, topluma duyurmalıyız." dedi.

Türkiye'yi dünyada kriket sporuyla tanıtmak istediğini aktaran Mehmet, "Gökhan ile ülkemizi kriketin en popüler olduğu Pakistan'da temsil etmek bizi hem gururlandırdı hem de çok mutlu etti. Kriket sporunda dünyaca ünlü oyuncularla 40 gün idman yapmak onlarla çalışmak maçlara çıkmak aynı otelde kalmak bizim için çok büyük deneyim oldu." diyerek sözlerini tamamladı.

Sporun birleştiriciliği

Türkiye'nin Karaçi Başkonsolosu Tolga Uçak, uzun bir aradan sonra Pakistan Kriket Süper Ligi maçlarının son iki yıldır Karaçi'de oynandığını belirtti.

Türkiye'den gelen iki sporcunun çok sayıda yabancı sporcuyla kampta yer almasının önemine işaret eden Tolga Uçak, "Sporun birleştirici gücünü burada da görüyoruz. İki sporcumuzun Karaçi'de boy göstermesi Pakistan ile köklü ilişkilerimize yeni bir boyut kazandırdı." ifadelerini kullandı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2019.04.17 14:43 - Son Güncellenme: 2019.04.17 14:44 - Gülcan Tekin
A