Körfez ülkeleri gençleri Bursa'da

Körfez ülkeleri gençleri Bursa'da

Körfez ülkelerinden gelen yaklaşık 50 kişilik bir grup Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

2013.06.29 17:22 - Son Güncellenme: 2013.06.29 17:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Körfez ülkeleri gençleri Bursa'da

Türkiye Cumhuriyeti ile Körfez ülkeleri gençlik ve spor bakanlıkları tarafından düzenlenen gençlik programları çerçevesinde 50 genç Bursa'ya geldi. Körfez Ülkeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Komitesi Başkanı Waleed Farhan Al-Farhan'ın başkanlığında Körfez ülkelerinden gelen gençlerleri Bursa'da görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Şahabettin Harput, "Kardeş ülkelerden gelen değerli gençleri 3 milyon Bursalı sevgiyle kucaklıyor. Bursa Osmanlı'yı kuran ve ona 130 yıl başkentlik yapan, ayrıca ilk 6 Osmanlı padişahını sinesinde barındıran bir şehir. Bursa'nın en önemli özellikleri arasında Uludağ'ı, ipeği, yeşili, şeftaliyi, termali, tarihi, kültürü, kestaneyi, kebabı ve kaynak sularını sayabiliriz. Bursa'nın bu özellikleri dünyaca meşhurdur" dedi.

Gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Vali Harput, "Bizler Müslüman ülkelerin milletleri olarak geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışıp dünyadaki itibarlı yerimizi almalıyız. Biliyorsunuz Osmanlı döneminde yüz yıllarca birlikte dünyanın en zirvesinde yer almışız. Ne zaman ki içimize tefrika girmiş, bizi darmadağın etmiş. Sizler gençler çok çalışıp bu ideali gerçekleştirebilirsiniz. Dünyada 57 İslam ülkesi var. Hepsinin ürettikleri sadece Almanya'nın yarısına eşit. Bundan her müslüman hicap duymalı. Müslümanlar çok konuşuyor, az çalışıyor. Biraz tembelleşmiş; petrol tembelleştirmiş. Bu tembelliği üzerimizden atmamız gerekiyor. Buna mecburuz" ifadelerini kullandı.
Suudiarabistan, Kuveyt, Umman gibi birçok devletin gençlerinden oluşan Gençler Dayanışma Meclisi olarak burada bulunduklarını ifade eden Gençlik Komitesi Başkanı Farhan, "Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen bu programı mart ayından beri gerçekleştirmeyi planlıyorduk. Türk gençlerinin Körfez ülkelerinden gelen gençlerle kaynaşması sağlandı. Türkiye'yi seçmemizin sebebi, Türkiye'deki İslami kültür ve son yıllarda gösterilen kalkınma başarısıdır. Yaptığımız bu gezide Türkiye'deki gençlerle ilgili çeşitli cemiyetleri ziyaret ettik. Bursa'ya yaptığımız ziyaret de bu çerçevede gerçekleşiyor. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı size çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vali Harput misafirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.29 17:22 - Son Güncellenme: 2013.06.29 17:22 - HABER MERKEZİ
A