Kırık Bir Bilgisayarda Başladı Şimdi Dünyayı Tercüme Ediyor

Kırık Bir Bilgisayarda Başladı Şimdi Dünyayı Tercüme Ediyor

Bursa'da 2011'de işsiz kaldığı bir dönemde en iyi bildiği şey olan yabancı dili İngilizce ile evindeki ekranı kırık bilgisayarından tercüme hizmeti vermeye başlayan Özer ŞAHİN, bugün şirketi ve ekibiyle dünyanın birçok ülkesine tercüme hizmeti ihraç ediyor.

2019.08.23 09:39 - Son Güncellenme: 2019.08.23 10:57 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Kırık Bir Bilgisayarda Başladı Şimdi Dünyayı Tercüme Ediyor

GÜNDE 19-20 SAAT ÇALIŞIYORDUM

Dilbilim bölümünden 2005 yılında mezun olduktan sonra üniversitede sözleşmeli okutman olarak çalışmaya başlayan Özer Şahin, 2011 yılında buradan istifa edip başka bir kuruma geçmiş. Ancak o kurumun yapısındaki değişikliklerden ötürü işten çıkarılmış ve işsiz kalmış. Daha önce de yaptığı freelance tercümanlık işine ağırlık vermiş. O dönemde katıldığı KOSGEB kursu ile yaptığı işle ilgili bir firma açmaya karar veren Şahin sözlerine şöyle devam ediyor: "Firma adresi olarak evin bir odasını gösterdim. Firmanın adını da eşimin ve oğlumun ilk harflerinden esinlenerek RDS Tercüme koydum. (Rüzgar Deniz Seda) Başlarda çalışmak için bir bilgisayara ve internet bağlantısına ihtiyacım vardı.

O günlerde sürekli tercüme bürolarından, tercüme hizmeti arayanlardan iş almaya çalışıyordum. Günde 19-20 saat çalışıyordum. Evden bu şekilde 15 ay çalıştıktan sonra bir ofis kiralayarak oraya geçtim. Firmalar tercüme hizmetimden memnun kaldıkça onları referans göstermeye ve bu referanslarla yeni firmalarla çalışmaya başladım. Bu dönemde yine internette birçok uluslararası firmanın tercüman ilanlarına başvrumaya devam ettim. Yurt dışındaki firmalar deneme çevirileri gönderdiler. Tercümelerimi zamanında ve kaliteli biçimde teslim ettiğim için yeni işler göndermeye başladılar ve bu sayede yurt dışına da hizmet vermeye başladım.

RDS Tercüme Özer Şahin

SÖZLÜ TERCÜME AÇIĞINI FARK ETTİM

Bu dönemde şirketlerin sözlü tercüme ihtiyaçlarının da olduğunu gören Şahin, şirket evlilikleri ve makine kurulumu gibi hizmetler isteyen firmalara da sözlü tercüme hizmeti sağlamaya başlamış. İşlere tek başına yetişemediğini gören Şahin diğer dillerden tercümanları da şirket bünyesine katarak farklı dillerde de çeviri faaliyetlerini artırmış. Şu anda serbest çalışan tercümanlar dâhil 150'den fazla tercümanla hizmet sağlıyorlar.

DÜNYANIN HER YERİNE ÇEVİRİ HİZMETİ SAĞLIYORUZ

Geçtiğimiz 7 yıl boyunca Rusya'dan İngiltere'ye, İsveç'ten Avustralya'ya birçok ülkeye tercüme hizmeti sağladıklarını belirten Özer ŞAHİN "Oyunlardan makine kurulum ve kullanım kılavuzlarına, sözleşmelerden pazarlama metinlerine kadar birçok alanda farklı dil çiftlerinde tercüme hizmeti veriyoruz. Şirket ofislerimiz Bursa ve İstanbul'da olduğu için Bursa tercüme ve İstanbul tercüme hizmetlerini en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Müşterilerimiz kaliteli işlerimizi karşılıksız bırakmıyor." diye devam etti.

YATIRIMLARIMIZI DURAKLATMAMALIYIZ

RDS Tercüme'nin kurulduğu günden bugüne ulaştığı noktaya inanamadığını söyleyen Şahin, "Firmamız Bursa'da lider diyebileceğimiz bir konuma geldi. Artık hem hacmimizi hem de müşteri portföyümüzü genişletmek için İstanbul'a bir tercüme bürosu açıyoruz. Çünkü özellikle ülkemizin sıkıntı yaşadığı bugünlerde yatırımlarımızı durdurmamamız gerekiyor. Hem hacmimizi hem de istihdamımızı artırmak istiyoruz."

GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEĞE HAZIRIZ

Kendisinin de bir girişimci olduğunu belirten Şahin, "Yurt dışına açılmak isteyen, işlerini büyütmek isteyen her yeni girişim ve girişimciye kapılarımız açık. Yabancı dil ihtiyaçlarını dert etmesinler. İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, İtalyanca ve İspanyolca gibi ticarette kullanılan diller ve ihtiyaç duyulan her türlü dilde tercüme desteği vermeye hazırız. Biz kendilerine hem sözlü hem yazılı tercüme desteğini memnuniyetle sağlarız. Yeter ki iş yapalım, yeter ki işlerimizi büyütelim" diye sözlerini sonlandırdı.

RDS TERCÜME LİMİTED ŞİRKETİ
http://rdstercume.com
Merkez Ofis: 23 Nisan Mahallesi Ata Bulvarı Hüseyin Paçacı Apartmanı 19-1 Nilüfer / Bursa
Tel : 0224 245 27 37

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2019.08.23 09:39 - Son Güncellenme: 2019.08.23 10:57 - HABER MERKEZİ
A