Kim batacak, kim ayakta kalacak?

Kim batacak, kim ayakta kalacak?

'Yüzde 20 hindi' yasağı şirketleri etkileyecek!

2012.12.13 10:32 - Son Güncellenme: 2012.12.13 10:32 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Kim batacak, kim ayakta kalacak?

Sucuk, sosis gibi ürünlerde çeşitli farklı oranlarda et, tavuk, hindi karışımlarının yasaklanmasını haklı bulduğunu belirten Pınar'ın sahibi Yaşar Holding'in Başkanı İdil Yiğitbaşı "Ayrı kısımlarımız vardı. Ayrı olmayanları da ayırdık. Her şirketin yatırımı farklı olabilir. Bu fiyatları etkileyebilir" dedi

Tarım Bakanlığı'nca et ve et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek için hazırlanan 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nin yerinde bir karar olduğunu söyleyen Yaşar Holding Başkanı İdil Yiğitbaşı "Yönetmelik sonrası sadece güçlü firmalar ayakta kalabilecek" dedi. Yeni yönetmelikle salam, sucuk ve sosisler üzerinde yüzde 40 dana eti, yüzde 20 hindi eti gibi ibarelerle yer alan karışım dönemi bitmişti. Firmaların artık karışım ürün satamayacağını, yapanların ise ya ürünleri kaldıracaklarını ya da hatlarını ayıracaklarını ifade eden Yiğitbaşı, "Her şirketin ihtiyacı olan yatırım farklı olabilir. Zaten ayrı olan kısımlarımız vardı, belli bir yatırımla ayrı olmayanları da ayırdık. Bu fiyatları etkileyebilir ama nasıl etkiler bilemiyorum" dedi.

'ORAN HESABI MÜMKÜN DEĞİL'
Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı listede kendi markalarının da yer aldığını hatırlatmamız üzerine Yiğitbaşı şöyle konuştu: "Orada var yok analizi yapılıyordu. İçindeki oranı hesaplamak mümkün değil. Bakanlık haklı bu çalışmayı yapmakta. Sağlıksız ürünler tehdit ediyor."

Noel Baba'nın kasabasını DYO boyayacak
Pınar Süt ve DYO markalarını bünyesinde barındıran Yaşar Holding'in Türkiye'nin ilk özel resim yarışması olarak 1967 yılında başlattığı 'DYO resim yarışması' 45 yılı geride bıraktı. 944 sanatçının 1585 eserle katıldığı yarışmanın ödül töreni ve sergisine Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'da katıldı. Bakan Günay, ödül töreni sırasında İdil Yiğitbaşı'dan Demre Kasabasının komple boyanması sözünü aldı. Yiğitbaşı "Hep merak ettiğim bir yerdi zaten, hiç gitmemiştim. Noel Baba'nın memleketiymiş yeni öğrendim" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.12.13 10:32 - Son Güncellenme: 2012.12.13 10:32 - HABER MERKEZİ
A