KETEM'den sigara uyarısı

KETEM'den sigara uyarısı

Bartın'da kamu kurum ve kuruluş personeline Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) tarafından "Sigaranın Zararları ve Sigarayı Bırakma Yöntemleri" konulu eğitim verildi.

2013.02.21 15:38 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:38 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
KETEM'den sigara uyarısı

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, toplum sağlığını korumak amacıyla yapıldığı belirtilen eğitimin, sigaranın insan vücuduna vermiş olduğu zararlar, sigara bıraktırma yöntemleri, sigaranın neden olduğu hastalıklar ve tedavi süreçleri ile ilgili konulara değinildi. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitimlerde ayrıca personellere Karbonmonoksit ölçümünün de yapıldığı ifade edildi. Sigaranın başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa davet çıkardığını ifade eden Dr. Hilal Yılmaz, "Sigara başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Akciğer kanseri ölümlerinin yüzde 90'ı, tüm kanser ölümlerinin yüzde 30'u, bronşit ölümlerinin yüzde 75'i, kalp krizi ölümlerinin de yüzde 25'i de sigaranın sebep olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki sadece kullanan değil, pasif içicilerin ve aynı ortamda sigara dumanına maruz kalan herkes bundan zarar görüyor" dedi.
Bartın halkının bu konuya duyarlığını arttırmak ve bilinçlendirmek için eğitimlerin kurum çalışanlarına verilmeye devam edileceği belirtildi.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.02.21 15:38 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:38 - HABER MERKEZİ
A