Kayıt yaptıranlar devletten destek alacak

Kayıt yaptıranlar devletten destek alacak

Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, vatandaşların gübre mazot desteği ve 2012 yılında verilmesi düşünülen alan bazlı gelir desteği için, 2013 yılına kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.

2012.10.13 10:19 - Son Güncellenme: 2012.10.13 10:19 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Kayıt yaptıranlar devletten destek alacak

Vatandaşların, verilen gübre mazot desteğini küçümsediğini söyleyen Şirin, bu rakamların küçümsenmemesi gerektiğini ve bu kaydı yaptıran vatandaşların, 2012 yılında verilmesi düşünülen alan bazlı gelir desteğini de almaya hak kanacağını söyledi.
Kayıt yaptırmayı düşünen vatandaşların, geldiklerinde üye aidatı isteneceği düşüncesi ile gelmekten vazgeçtiğini söyleyen Şirin, ikisinin birbiri ile bir alakası olmadığını söyleyerek, "Doğrudan gelir desteği kayıtları yılbaşından itibaren başladı ve yılsonuna kadar devam edecek ama üreticilerimiz sanki gübre mazot desteğini azımsayarak evraklarını yaptırmamak için inat ediyorlar. Zannediyorlar ki kayıt yaptırdıkları zaman odanın yıllık aidatını isteyeceğiz. Hal bu ki bunu zaten yasal olarak vermek zorundalar. Onların aidatı olmadan bizim burada bir şey yapamayacağımızı herkes biliyor. Yani bu oda vatandaşların yıllık aidatları ile ayakta duruyor. İnsanlarımız da 10 lira 20 lira mazot desteğinden alacağım odaya 30-40 lira zaten vereceğim diye düşünüyor ama bunun yaptırılan kayıtlarla bir alakası yok. Vatandaşlarımız kayıt yaptırsalar da yaptırmasalar da üye oldukları odanın aidatlarını vermek zorunda. O yüzden verilen desteğin rakamlarını küçümsemeden gelip kayıt yaptırsınlar" dedi.
Desteklerin 2012 yılında olduğunu söyleyen Şirin, "Alan bazlı gelir desteğinin 2012 yılında verileceği müjdesini, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ankara da katıldığı 'Fındıktaki Alın Teri' fotoğraf sergisini gezerken, fındık üreticilerine müjde verdi ve 'alan bazlı gelir desteklerini de 2012 yılında vereceğiz' dedi. Daha öncede belirttiğimiz gibi bu seferki destek ödemelerinde nüans farklılıkları olacak. Bunun nasıl olacağını belki bilenlerimiz vardır ama Bakanlar Kurulu kararından önce söyleyeceğiz rakamlar yanlış olabilir. O yüzden karar açıklandıktan sonra ancak bu konuda kesin şeyler söyleyebiliriz" diye konuştu.
Alan bazı desteklerin alına bilmesi için gübre mazot desteğine kayıt yaptırmanın şart olduğunu söyleyen Şirin, "Vatandaşlarımızın alan bazlı gelir desteğini alabilmeleri için gübre mazot desteği müracaatlarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Sene başından bu yana ortalama 7 bin tane üreticimiz gübre mazot desteği ile ilgili müracaatını yapmış ama önümüzde şunun şurasında 2 buçuk ay kaldı, kayıt yaptırması gereken 5 bin üretici var. Yani biz 10 ayda 7 bin kişinin işlemini yapmışız, şimdi ki 2 buçuk ayda ise 5 bin kişinin işlemi yapılacak. Peki, ne olacak? İki ayağımız bir pabuca girecek. Biz bu durumdan rahatsız değiliz, yeter ki insanlarımız duyarlılık göstersin. Biz 'saat 17.00 oldu mesai bitti yarın gelin' de demeyiz. Herkesin işinin halleder göndeririz ama duyarlılık göstersinler. Vatandaşlarımızın bir an önce kayıt yaptırmalarını bekliyoruz. Özellikle son günler de çok yığılmalar oluyor. Şimdiden kayıt yaptırırlarsa iyi olur" şeklinde konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.10.13 10:19 - Son Güncellenme: 2012.10.13 10:19 - HABER MERKEZİ
A