Karadeniz Tufan'la oluştu

Karadeniz Tufan'la oluştu

Titanic'in enkazını bulan sualtı arkeologu Robert Ballard, Nuh Tufanı ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. Karadeniz'de bazı bulgulara rastlayan Ballard, "Nuh Tufanı Karadeniz'de meydana gelmiş olabilir" dedi.

2012.12.13 09:00 - Son Güncellenme: 2012.12.13 09:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Karadeniz Tufan'la oluştu

Kutsal kitaplarda yer alan Nuh Tufanı'na bilimsel olarak açıklama ABD'den geldi. Dünyanın en çok bilinen deniz kazası Titanik faciası sonrasında dev yolcu gemisinin enkazını bulan ABD'li sualtı arkeologu Robert Ballard, Karadeniz'de yaptığı çalışmalar sonrasında Nuh Tufanı hakkında açıklamalar yaptı.

Karadeniz sahillerinde suyun altında 15 bin metrekarelik bir alan bulunduğunu açıklayan Ballard, "Columbia Üniversitesi'nden iki bilim adamının teorisine bakmak için gittiğimiz Karadeniz'de karbon deneyi yaptık, sonar olarak görüntüledik. Kesinlikle Karadeniz'de Nuh Tufanı'na benzer bir facia yaşandığını söyleyebiliriz. 15 bin metrekarelik alan suyun altında kaldı" açıklamasını yaptı.

Gemi enkazına ve bazı malzemelere rastlayan Ballard, "Nuh'un Gemisi'ni bulmayı umut etmek saçmalık. Ama insanların yaşadığı yeri ve köyleri bulmak mantıklıdır. Bunlar bulunabilir" dedi. Gelecek yıl tekrar Türkiye sahillerinde çalışma yapacağını söyleyen Ballard, "M.Ö. 5600 yılında bir göl olan Karadeniz, Akdeniz'in taşmasıyla birlikte deniz halini aldı, Boğazlar da böyle oluştu" açıklamasını kullandı.

Çalışmaları sonucunda tufanının Niagara Şelalesi'nin 200 katı kuvvetinde olduğunu açıklayan bilim adamı 1985'te Titanic'i bulmasına rağmen Nuh'un Gemisi'ni bulamayacağını itiraf etti.

KARADENİZ TUFAN'LA OLUŞTU

Robert Ballard, Karadeniz'de yaptığı araştırmanın ardından, "M.Ö. 5600 yılında bir göl olan Karadeniz, Akdeniz'in taşmasıyla birlikte deniz halini aldı, Boğazlar da böyle oluştu" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.12.13 09:00 - Son Güncellenme: 2012.12.13 09:00 - HABER MERKEZİ
A