Kanser hastalarına moral

Kanser hastalarına moral

Bursa Kanserle Savaş Derneği düzenlediği moral gecesinde kanser hastaları ile bir araya geldi.

2012.05.22 15:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kanser hastalarına moral

 

Gönlü Ferah Otel'de gerçekleştirilen yemekte bir araya gelen dernek üyeleri yemekten elde edilen gelirle A.O.Sönmez Onkoloji Hastanesi ek hizmet binasında yatan kanser hastalarına moral gecesi düzenledi. 1974 yılından beri Bursalı kanser hastaları için çalıştıklarını söyleyen Dernek Başkanı Sevtap Tatbul, "35 senelik bir derneğiz. Çalışmalarımız kanser hastaları ve yakınlarına yönelik. Özel kermesler ve gezilerk düzenleyerek bunlardan elde etiğimiz gelirlerle hastalarımıza giysi ve eğlence gibi imkânlar sağlamaya çalışıyoruz. Diğer organizasyonlarda olduğu gibi bunda da tek amacımız hastalarımızın moral depolaması" dedi.

Bursa'da kanserde ciddi bir artış olduğunun altını çizen Tatbul, " Bizim sadece tıbbi kısmı ile ilgilenmemiz mümkün değil. Amacımız kanser olgusunu tüm gençlere vererek kendilerini korumalarıdır" diye konuştu.

Vatandaşların kansere karşı kendilerini korumaları gerektiğini vurgulayan Başkan Tatbul, Bursa'da kanser tedavisi görenlerin sayılarının ortalama 5 bini bulduğunu açıkladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.05.22 15:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A