Kafe ve bar çalışanları eylemde!

Kafe ve bar çalışanları eylemde!

Koronavirüs önlemleri kapsamında iş yerleri kapatılan ya da personel azaltma yoluna giderek işsiz kalan kafe ve bar çalışanları, Kadıköy'de sessiz bir eylem gerçekleştirdi...

2020.12.05 09:23 - Son Güncellenme: 2020.12.05 09:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kafe ve bar çalışanları eylemde!

Koronavirüs salgınının şiddetini artırmasının ardından alınan yeni kısıtlama kararları kapsamında çalıştıkları iş yerleri kapatılan kafe ve bar çalışanları, Kadıköy Süreyya Operası önünde sessiz eylem yaptı. Eylemciler, "Covid'den yüzde bir, açlıktan yüzde yüz ölürüz" dedi.

Dünyada etkisi tırmanarak süren, Türkiye'de de önü alınamayan koronavirüs nedeniyle yeni kısıtlamalar gündeme geldi. Bu çerçevede yaz aylarında açılan restoranlar gibi kafe-bar çalışanlarının mağduriyeti de tavan yaptı. Hepsi işsiz kalan ve kendilerine yönelik herhang ibir destek programı da açıklanmayan kafe ve bar çalışanları bugün Kadıköy Süreyya Operası önünde sessiz eylem yaptı.

"Bu hesabı biz ödemeyeceğiz", "Geçinemiyoruz", "Hayatımızı istiyoruz",  "Açlıktan da koronadan da ölmek istemiyoruz", "Kafe-bar çalışanları için önlem alınsın", "Nefes alamıyoruz", "Bütçeden bize ayrılan pay için çok düşündünüz mü?" dövizleri taşıyan çalışanlar, "Hükümetin yanlış uyguladığı pandemi politikaları yüzünden işsiz de kaldık" dedi.

Eylemciler, geçinemediklerini ve kendilerini mağdur etmeyecek çözümler istediklerini vurguladılar.

"SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ"

Kafe çalışanı Mercan Doğan, "Aylardır korona krizi bahane edilerek aslında bu virüsle pek de alakası olamayan pek çok önlem alınıyor. Patronların ya da yönetenlerin aslında bizleri umursamalarını çok da beklemiyoruz. Çünkü bu yıllardır böyle sürüyor. Ama artık koronavirüs krizinde bu olay doruk noktasına ulaştı. Aylardır zaten çok zor iş buluyoruz. Son süreçte saat kısıtlamalarıyla ve hafta sonu yasaklarıyla beraber iyice iş bulamaz hale geldik. Biz buna artık yeter demek için buradayız. Sesimizi duyurmak için buradayız"  dedi. 

"GEÇİNEBİLMEMİZ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ"

Eylemci İlker Çiçek de tepkisini şöyle dile getirdi: "Barda çalışıyorum. Bu süreçte alınan önlemlerden dolayı bazı sıkıntılar yaşadık. Biz de kafe-bar çalışanları olarak sesimizi duyurmak istedik. Geçinebilmemiz için destek bekliyoruz. Bizim kiramız, faturamız var. Çocukları olan ev geçindiren insanlar var. Kafe, bar, müzik sektörü bu konuda kendini değersiz hissediyor. Bizlerin üzerinde bir sorumluk yokmuş gibi davranılıyor." 

"FATURALARDAN TUTUN HİÇBİR ŞEYİ ÖDEYEMEZ DURUMDAYIZ"

Kafe-bar çalışanlarının eylemine destek vermek ve kendilerin de aynı sorunları yaşadığını dile getirmek için eyleme katılan restoran çalışanı Gani Emre Aydoğan da "Arkadaşlarımız, çalışanlar biraz da kaderine terk edilmiş durumda. İşten atılmalar çok yoğun ve yeniden iş bulmak çok zor. Sesimizi duyurmak için buraya geldik. Kısa çalışma ödeneğiyle hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz ama hiçbir şeye yetmiyor. Birçok arkadaşımız faturalarından tutun hiçbir şeyi ödeyemez durumdayız" diye konuştu. 

"BUGÜN BURADA, YARIN TAKSİM'DE, BEŞİKTAŞ'TA..."

Kafe-bar çalışanları eylemlerinin ardından, "Bugün geçinemeyenlerin sesini Kadıköy Sürreya Operası'ndan yükselttik. Yarın başka ilçelerde Taksim'de, Beşiktaş'ta her yerde haklarımızı aramaya ve birbirimizle dayanışmaya devam edeceğiz" diyerek eylemi sonlandırdı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.05 09:23 - Son Güncellenme: 2020.12.05 09:23 - HABER MERKEZİ
A