Kadın veliler okullarını geri istiyor

Kadın veliler okullarını geri istiyor

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde öğrenci velileri, köy okulunun kapatılacağını duyunca soluğu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde aldı.

2012.12.13 15:43 - Son Güncellenme: 2012.12.13 15:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kadın veliler okullarını geri istiyor

1927 yılında ilk milletvekillerinden Halil İbrahim Ağa'nın desteğiyle kurulan Müşküle İlköğretim Okulu'nun öğrenci azlığı sebebiyle kapanma noktasına gelmesi velileri isyan ettirdi. Öğrenci yetersizliği yüzünden köy okulunda 1, 2 ve 3. sınıflar birleştirildi. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ise Göllüce Köyü İlköğretim Okulu'nda taşımalı sistem ile eğitime başladı.
Müşküleli kadın veliler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Kadın veliler, okullarının kapatılmamasını ve çocuklarının başka bir okulda değil köyde eğitim görmelerini istedi. Veliler, İznik Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürkçü'ye sıkıntılarını dile getirdi.
Kadın veliler, "Okulumuz kapatılacak deniliyor. Göllüce'de öğrencilerin yaşadığı zorluklar var. Birleşik sınıflarda çocuklarımız yeterli eğitimi alamayacak. Okulumuz 1927 yılında açıldı. Çocuklarımız Göllüce'ye gidiyor. Okul binamız daha yeni yapıldı, ancak boş duruyor. Çocuklarımız gittikleri okulda dışlanıyor. Gerekirse Ankara'ya kadar gidip tepkimiz sürdüreceğiz. En kısa zamanda bu mesele halledilsin. Taşımalı sisteme devlet tarafından ödenen para ile okulumuza öğretmen gönderilsin" dediler. Topladıkları imzaları Öztürkçü'ye sunan kadınlar, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ayrıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.13 15:43 - Son Güncellenme: 2012.12.13 15:43 - HABER MERKEZİ
A