Japonya Başbakanı Türkiye'ye geliyor

Japonya Başbakanı Türkiye'ye geliyor

Bugün Türkiye'ye gelecek olan Başbakan Abe, birçok konuda işbirliği çağrısında bulunacak.

2013.05.02 07:01 - Son Güncellenme: 2013.05.02 07:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Japonya Başbakanı Türkiye'ye geliyor

Bugün Türkiye'ye gelecek olan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Türkiye'ye birçok sektörde yatırım önereleri sunacak. Japon Başbakan, Sinop'a yapılacak nükleer enerji santralının yanı sıra altyapı çalışmaları, uzay ve sağlık gibi konularda da işbirliği yapmak istediklerini açıkladı. Rusya ve Ortadoğu'ya yapacağı ziyaretlerin ardından Türkiye'ye gelecek olan Abe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Japon Başbakan, "Başbakan Erdoğan ile gerçekleştireceğimiz toplantıda, Japonya-Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik somut politikalar hakkında detaylı görüşmeler yapmayı ve sonuç almayı ümit ediyorum" diye konuştu. Abe, Türkiye ile Ekonomik İşbirliği Anlaşması'na yönelik ortak çalışma süreci ve Sosyal Güvenlik Anlaşması'nın imzalanmasıyla ilgili projeleri de süratle yürütmek istediklerini kaydetti.

SİNOP'A 22 MİLYAR $'LIK NÜKLEER PROJE
Şinzo Abe, Sinop'a inşa edilmesi planlanan nükleer enerji santralında güvenli ve en üstün teknolojiyle işbirliği yapmak istediklerine dikkat çekti. Japonya'da yayımlanan Yomiuri gazetesinin iddiasına göre, Şinzo Abe'nin Ankara ziyareti sırasında Japonya ile Türkiye arasında nükleer santralin inşasına yönelik temel anlaşma sağlanacak. 2017'de yapımına başlanacak nükleer santralın, 2023'te devreye girmesi planlanıyor.

JAPON İŞADAMLARI DA GELİYOR
Başbakan Abe'nin Türkiye ziyaretine Japon İşadamları Federasyonu da eşlik edecek. Başbakan Abe, yaptığı açıklamada Japonya ve Türkiye'nin üçüncü ülkelere yönelik bir ekonomiyi temel alacak işbirliği ihtimali yakalamayı düşündüğünü vurguladı.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 07:01 - Son Güncellenme: 2013.05.02 07:01 - HABER MERKEZİ
A