Jammer'lı hırsızlık kamerada

Jammer'lı hırsızlık kamerada

İstanbul'da park edilmek üzere olan araçların kilitlenmesini jammer cihazıyla engelleyip hırsızlık yapan 1'i kadın 2 kişi yakalandı. Şüphelilerin bir otomobilden yaptıkları hırsızlık anı ise çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

2013.10.08 12:13 - Son Güncellenme: 2013.10.08 12:13 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Jammer'lı hırsızlık kamerada
01:09 Jammer’lı hırsızlık kamerada

İLGİLİ VİDEO

Jammer’lı hırsızlık kamerada

Tuzla Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, son zamanlarda artan ev ve banka önlerindeki hırsızlık ihbarları üzerine harekete geçti. Ekipler ilk olarak ihbarlardan yola çıkarak olayların gerçekleştiği noktalardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede evlere falcı bahanesiyle girenlerle banka ve tapu dairelerinde pusu kuranların aynı kişiler olduğu tespit edildi. Polis ekipleri düğmeye basıp fiziki takibe başladı. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, rutin uygulaması sırasında takipteki çetenin elebaşlarından Zehra M. ve Celal P.'yi Pendik'te kıskıvrak yakaladı. Yakalanan şüphelilerin yapılan sorgulaması ve gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu, yaklaşık 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası ve nakit para çaldıkları tahmin edilirken, adliyeye sevk edilen şüpheliler haklarında yapılan suçlamaları kabul etmedi.

Öte yandan şüphelilerin son yaptıkları bir hırsızlık ise çevredeki işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde tapu dairesinde işlemlerini yapıp parasını alan bir vatandaş arabasını park ediyor. Zanlılar ilk olarak park edilen otomobilin yanından bir otomobille geçiyor. Aracını park eden vatandaş otomobilden inip kapıları kilitlediğini sanarak ayrılıyor. Ancak jammer cihazıyla otomobilin kapılarının kilitlenmesini engelleyen şüpheliler otomobille tekrar geliyor. Otomobilden inen şüpheli jammer kilit sistemini engellediği otomobilin bagajını rahat bir şekilde açıyor. Bagajı açan zanlı 62 bin TL'yi alarak otomobile binip uzaklaşıyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 12:13 - Son Güncellenme: 2013.10.08 12:13 - HABER MERKEZİ
A