İYİ Parti Bursa'dan basın açıklaması

İYİ Parti Bursa'dan basın açıklaması

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bugün İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı. Toplantıya İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu üyeleri de katıldı. TBMM Grup Başkanı ve İyi Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, toplantıda ülke ve Bursa gündemine dair birçok konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

2021.01.05 16:44 - Son Güncellenme: 2021.01.05 16:45 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İYİ Parti Bursa'dan basın açıklaması

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Binası'nda, bugün TBMM Grup Başkanı ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu üyeleri de katıldı. Bursa'ya kamu alanında bir ilgisizlik olduğunun altını çizen Tatlıoğlu, "Bursa potansiyeli oldukça yüksek bir şehir. İhracatta da önemli bir paya sahip ama yaklaşık 18 organize sanayiyle çalışan şehrimiz, bunu devam ettirme adına, kamudan bir çaba göremiyor. AK Parti'nin ülkemizde katkı yaptığı ciddi iller var ancak Bursa'da kamu alanında büyük bir ilgisizlik var" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE'DE DEVLET VERİLERİNE GÜVEN YİTİRİLMİŞTİR"
Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, basın toplantısına pandemiden ve açıklanan enflasyon oranından bahsederek başladı. Tatlıoğlu, "2020 ikinci dünya savaşından sonra insanlığın karşılaştığı en büyük felaketlerden birinin yaşandığı bir yıl oldu. Yaklaşık 86 milyon insanın etkilendiği bir hastalıkla savaşıyoruz. Tüm temennimiz en kısa sürede bu salgını yenmek. Başta Türk bilim insanları olmak üzere bu işe emek veren herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir dünyada Türkiye gündeminde temel olarak ortaya çıkan sorun halkın gündemi ile medyanın gündemi arasında ciddi bir fark olması. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yüzde 14,6 enflasyon oranına karşın diğer grupların yapmış olduğu çalışmalarda ortaya çıkan enflasyon oranı 37,6. Türkiye'de 20 yıl önce çalışanların yüzde 20'si asgari ücretliydi, bugün ise yüzde 46 asgari ücretle çalışıyor. Türkiye'de asgari ücret açlık sınırında. Emekli maaşları ise asgari ücretin altında. Tüm zamanların en kötü işsizlik yılları son yıllarımızdır. Bu büyük ekonomik sorunların konuşulmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye'de devlet verilerine güven yitirilmiştir. Şu an gördüğümüz fotoğraf ülkenin gerçek fotoğrafı değildir" dedi. 

"ÜLKENİN SİYASAL İKLİMİ DEĞİŞMELİ"
"Türkiye'nin yapısal reformlara başlaması gerekiyor" diyen Tatlıoğlu, "Bu konunun temel şartı ise ülkenin siyasal ikliminin değişmesidir. Türkiye'nin milli iradeye başvurarak yapısal reformlar yapmak için yola çıkan yeni bir kadroya ihtiyacı var. Partili cumhurbaşkanlığı sürecini kapatarak Türkiye yeni bir sürece girmelidir" şeklinde konuşarak ülkede değişmesi gereken bir siyasi iktidar olduğunu vurguladı. 

"BURSA'DA KAMU ALANINDA BÜYÜK İLGİSİZLİK VAR"
Bursa hakkındaki sorunlardan bahsederek konuşmasını bitiren Tatlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bursa her bakımdan Türkiye'nin en zengin şehridir, bu şehirde yaşamak da mutluluktur. Bursa potansiyeli oldukça yüksek bir şehir. Sanayi, tekstil, otomobil ve metal gibi ekonomide büyüklüğü ele alan yapısıyla Bursa, ihracatta önemli bir paya sahip şehrimiz ama yaklaşık 18 organize sanayiyle çalışan şehrimiz bunu devam ettirme adına, kamudan bir çaba göremiyor. AK Parti'nin ülkemizde katkı yaptığı ciddi iller var ancak Bursa'da kamu alanında büyük bir ilgisizlik var. Türkiye'nin en zor ulaşılan şehirlerinden biri Bursa aynı zamanda oldukça pahalı bir şehir. 2009 yılından beri akıl siyaseti ve vizyonu bu şehirde göremiyoruz. İki yılda ulaşım sorunlarını çözeceğiz diyen yöneticilerin sorunları yapmaktan başka yaptığı bir şey yok. Bursa'nın üretim ağının devam edebilmesi için ciddi kamu yatırımlarıyla desteklenmesi gerek. İyi Parti olarak sorunları dile getirip çözüm aramaya devam edeceğiz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.05 16:44 - Son Güncellenme: 2021.01.05 16:45 - HABER MERKEZİ
A