İşte TFF'nin şike kararları

İşte TFF'nin şike kararları

Şike iddiaları hakkında Etik Kurulu'nun hazırladığı raporu görüşen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun toplantısı sona erdi. Toplantıda alınan kararları Başkan Mehmet Ali Aydınlar basın toplantısında açıkladı!

2011.08.15 17:34 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor
A
İşte TFF'nin şike kararları
45358-turk-futbolunun-kaderi-belli-oluyor-4e4933c83b3b3.flv

TFF, gizlilik kararının kalkmasını yani iddianamenin açıklanmasını bekleyecek. Ancak soruşturmada adı geçen isimlerin tamamına yakını tedbirli olarak PFDK'ya sevkedildi!

Şu anda soruşturma hakkında gizlilik kararı olduğu ve bu yüzden soruşturmada adı geçen kişi ve kurumlara delillerin gösterilemediği bu nedenle de savunmalarının alınamadığını vurgulayan Aydınlar "Haklarındaki delilleri göstermeden kimseye ceza veremeyiz. Bu adil yargılamaya aykırıdır. Gizlilik kararı yüzünden kimseye bu delilleri de gösteremeyiz, yasalara aykırı olur. Bu nedenle gizlilik kararının kalkmasını, yani iddianamenin açıklanmasını bekleyeceğiz" dedi.

İŞTE AÇIKLAMANIN SATIBAŞLARI:

"TFF olarak çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Hepinizin bildiği gibi talebimiz üzerine bize teslim edilen belgeler Etik Kurulu tarafından incelendi."

"GİZLİLİK GEREĞİ SAVUNMA ALAMIYORUZ, BU ŞEKİLDE CEZA VEREMEYİZ"
"Karar görüşler şöyledir: Yürütülen soruşturma ceza muhakemesi kanunu gereğince gizli olarak yürütülmektedir. Gizliliğe dair ek kısıtlama da getirilmiştir."

"Belgelerin bu aşamada şüpheli kişiler ve kulüpler ile paylaşılması yasalara aykırıdır. Karşılığında hapis cezası vardır. Soruşturmayı da olumsuz etkileyecektir. Deliler, şüpheli kişiler ve kulüplerle paylaşılmadan ceza verilmesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hükümlerine ve adil yargılamaya aykırıdır."

"Şüphelilerin dosyaları bizzat ve bütünüyle görememesi, TFF tarafından yapılacak disiplin soruşturmasında disiplin cezası verilmesini engellemektedir."

"ELİMİZE ULAŞMAYAN BAZI DELİLLER VAR"
"Disiplin yargılamasının adil bir şekilde yapılması için eksik bazı delillerin de elimize ulaşması gerekmektedir."

"GİZLİLİĞİN KALKMASI İÇİN İDDİANAMENİN AÇIKLANMASINI BEKLEYECEĞİZ"
"Bu aşamada vicdani bir karara ulaşılamamıştır. Soruşturmanın tarafımızdan adil biçimde yapılması için gizlilik kararının kaldırılması gerekmektedir. Bunun için de iddianame beklenecektir."

"İDDİANAME AÇIKLANDIKTAN SONRA SAVUNMA ALINIP KARAR VERİLECEK"
"İddianame açıklandıktan sonra tüm deliller elimize ulaşacak, ardından ilgili kişi ve kurumların savunması alınacak, ardından da karar verilecektir."

TUTUKLULAR VE İFADE VERENLERİN ÇOĞU PFDK'YA SEVKEDİLDİ!
Şu anda tutuklu olan aşağıdaki isimler tedbirli olarak PFDK'ya sevkedildi:

Aziz Yıldırım
Şekip Mosturoğlu
İlhan Ekşioğlu
Tamer Yelkovan
Cemil Turan
Serdal Adalı
Tayfur Havutçu
Ahmet Ateş
İbrahim Akın
İskender Alın
Mecnun Odyakmaz
Ahmet Çelebi
Korcan Çelikay
Bülent Uygun
Ümit Karan
Ömer Ülkü
Coşkun Çalık

Tutuklu olmayan ancak şike soruşturmasında adı geçen aşağıdaki isimler de tedbirli olarak PFDK'ya sevkedildi:
Serdar Kulbilge
Cengiz Demirel
Yavuz Ağırgöl
Serdar Berkin
Mehmet Şen
Hikmet Karaman
Serkan Acar
Zafer Önder İpek
Ali Yıldırım
Hasan Çetinkaya
Gökçek Vederson
Zafer Tüzün
Beşir Acar
Yılmaz Vural
Sezer Öztürk
Emanuel Emenike
Mahmut Boz
Mehmet Yıldız
Levent Eriş
Sadri Şener
Can Arat
Önder Turacı
Nevzat Şakar
Murat Özaydınlı
Ekrem Okumuş
Fırat Kocaoğlu
Zafer Demiray
Faruk Taşseten
Mehmet Oflaz
Fatih Hocaoğlu
Murat Öztürk
Semih Şentürk

KİMLER TUTUKLANDI?

1. DALGADA 26 KİŞİ: Aziz Yıldırım - Fenerbahçe Başkanı, Şekip Mosturoğlu - Fenerbahçe Asbaşkanı, İlhan Ekşioğlu - Fenerbahçe Asbaşkanı, Cemil Turan - Fenerbahçe Alt Yapı Koordinatörü, Tamer Yelkovan - Fenerbahçe Mali İşler Müdürü, Mehmet Yenice - Fenerbahçe Eski Masörü, Mecnun Odyakmaz - Sivasspor Başkanı, Ahmet Çelebi - Sivasspor Yöneticisi, Korcan Çelikay - Sivasspor Kalecisi, Bülent Uygun - Eskişehirspor Teknik Direktörü, Ümit Karan - Eskişehirspor Sportif Direktörü, Ömer Ülkü - Giresunspor Başkanı, Olgun Peker - Giresunspor Eski Başkanı, Coşkun Çalık - Giresunspor Yöneticisi, Abdullah Eker - Giresunspor taraftarı, Selim Kımıl - Giresunspor Taraftarlar Derneği Üyesi, Hakan Karaahmet - Giresunspor Eski Yöneticisi, Abdullah Karakuş - Giresunspor Eski Yöneticisi, Abdurrahman Yakut - Diyarbakırspor Başkanı, Haldun Şenman - TFF Eski Yöneticisi, Yusuf Turanlı - Rizespor Eski Yöneticisi, Emre Talat Koçak - Avukat, Sami Dinç - Avukat, Ali Kıratlı - Menajer, Abdullah Başak - Menajer, Bülent İşcen - Armatör

2. DALGADA 5 KİŞİ: Serdal Adalı - Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı, Tayfur Havutçu - Beşiktaş Teknik Direktörü, Ahmet Ateş - Beşiktaş Futbol A Takımı Güvenlik Müdürü, İbrahim Akın - İstanbul BB Futbolcusu, İskender Alın - İstanbul BB Futbolcusu

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.08.15 17:34 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A