İşte Öcalan'ın mesajı

İşte Öcalan'ın mesajı

İmralı heyetinden Pervin Buldan Öcalan'ın mesajlarını televizyon kanalına anlattı.

2013.10.14 18:45 - Son Güncellenme: 2013.10.14 20:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İşte Öcalan'ın mesajı

 


İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti adadan döndü.

Heyetin bir açıklama yapması bekleniyor ancak BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan'la yaptıkları görüşmeye ilişkin Sterk TV'nin anahaber bültenine konuştu.

ANF'nin haberine göre Buldan, "İmralı adasında Sayın Öcalan ile yaptığımız görüşmeye Sayın Demirtaş katılmadı. Heyetten çıkarıldı" dedi.

Abdullah Öcalan ile yaklaşık iki buçuk saat süren bir görüşme yaptıklarını vurgulayan Buldan, Öcalan'ın Kürt halkına selam ve saygılarını, şükranlarını ilettiğini belirtti. Kurban Bayramı'nı kutladığını da vurgulayan Buldan, "Sürece ilişkin bir değerlendirme yaptı" dedi.

Öcalan'ın dört yıldır büyük bir çaba içerisinde olduğunu, son bir yılda başlatmış olduğu sürecin anlamlı olduğunu söylediğini aktaran Buldan, "Yürütülen çaba ile toplum rahatladı, fakat dağ gibi sorunların önümüzde durduğunun altını önemle çizdi" diyerek sözlerini sürdürdü.

Anlamlı, derin müzakereler için devletin tavrını beklediğini, sürecin hassasiyeti nedeniyle zaman kaybetmeden derinlikli müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini vurguladığını da Buldan sözlerine ekledi.

"Bu müzakere anlamlı, sonuç alınabilir müzakere olabilir" dediğini de kaydeden Buldan, Öcalan'ın bir yıldır yasal zeminin oluşmadığı gibi, bir gelişmenin kaydedilmediğini söylediğinin de altını çizdi. Buldan, Öcalan'ın "Süreç ile ilgili umudumu kaybetmedim, ancak bunun hayal kırıklığına dönüşmemesi gerekiyor" dediğini de vurguladı

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.14 18:45 - Son Güncellenme: 2013.10.14 20:02 - HABER MERKEZİ
A