İşte Liege katliamını gerçekleştiren saldırgan

İşte Liege katliamını gerçekleştiren saldırgan

Belçika'nın Liege kentinde katliam yapan Fas asıllı Nordine Amrani'nin (32) apartman dairesinde yapılan aramalarda küçük bir Ordu'ya yetecek kadar silahın yanı sıra tavan arasında 2 bin 800 kök Hint keneviri ele geçirildiği ortaya çıktı.

2011.12.15 09:20 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İşte Liege katliamını gerçekleştiren saldırgan

Liege'de kentinde kalabalık bir otobüs durağına bomba ve silahlarla saldırı düzenleyen ve aynı saldırıda yaşamını yitiren Fas asıllı saldırgan, 6 kişinin ölümüne,123 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

TEMİZLİKÇİ KADINA TECAVÜZ ETMEK İSTEDİ

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, Fas asıllı saldırganın ilk olarak Perşembe günü evine temizlik için gelen kadına tecavüz etmeye çalıştığını, genç kadının karşı koyması üzerine ise kafasına bir el ateş ederek öldürdüğünü, cesedini ise Hint keneviri yetiştirdiği tavan arasına sakladığını düşünüyor.

EVİNDE CEPHANE VE HİNT KENEVİRİ BULUNDU

Saldırganın yaşadığı apartman dairesinde 2007'de yapılan aramalarda, aralarında lav ve suikast silahının da bulunduğu küçük bir Ordu'ya yetecek kadar silah; apartmanın tavan aralığında ise 2 bin 800 kök Hint keneviri ele geçirdiği ortaya çıktı.
Aynı zamanda, Amrani'nin otomobilinde bulunan bir şüpheli paket ise bomba imha ekipleri tarafından imha edildiği öğrenildi.

SUÇ DOSYASI OLDUKÇA KABARIK

Fas asıllı saldırganın suç dosyası da oldukça kabarık. İlk olarak genç bir kadına sarkıntılık, tecavüz girişimi ve saldırı suçlarından 2003'de hakim karşısına çıkarılan saldırgan, 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak şartlı tahliye edildi. Şartlı tahliye edildikten kısa bir süre sonra yeni bir cinsel saldırı suçu işleyen Amranie'ni hakkında tutuklanması talebiyle arama kararı çıkarılmıştı.

SUÇSUZ YERE HAPİS Mİ YATTI?

Saldırganın hemşire olan kız arkadaşı Perrin Balon ise erkek arkadaşının en büyük korkusunun hapishaneye geri dönmek olduğunu söyledi.

Balon, şöyle konuştu: "Olaydan önce iki kez beni aradı. En büyük korkusu hapishaneye geri dönmekti. Suçlamaların asılsız ve kendisine zarar vermek isteyen bazı kişiler tarafından uydurulduğunu söylüyordu. Onun adalete olan güveni sarsılmış ve suçsuz yere hapis yattığını düşünüyordu'." 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.12.15 09:20 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A