İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor!

İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor!

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor. Önce kara operasyonu başlatıldığı duyuruldu, Daha sonra "Gazze'ye girildi" açıklamasından geri adım atıldı, ancak karadan topçu atışlarıyla Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor. İsrail basını, orduyu basını Gazze'ye kara operasyonu konusunda yanlış bilgilendirmekle eleştirdi.

2021.05.14 00:33 - Son Güncellenme: 2021.05.14 04:51 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor!
01:38 İsrail güçleri, Gazze saldırılarının görüntüsünü yayınladı

İLGİLİ VİDEO

İsrail güçleri, Gazze saldırılarının görüntüsünü yayınladı

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söyledi. Operasyon için İsrail'in kuruluş tarihi olan 14 Mayıs seçildi. Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını vurgulayarak, operasyonla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.

Bu gelişmenin ardından İsrailli gazeteciler, İsrail Savunma Bakanlığı'nın yabancı basını kasten yanlış yönlendirdiğini, İsrail askerlerinin kara harekâtına başlamadığını aktardı. Haberlere göre; İsrail ordusu sadece karadan toplu atışları yapıyor. Haaretz gazetesi ise ülke içindeki kaos nedeniyle İsrail'in operasyonları durdurabileceğini yazdı.

Sabaha karşı 02.40 sıralarında İsrail ordusu ilk açıklamasının aksine Gazze'ye yönelik kara harekâtına girişilmediğini duyurdu. AFP'nin aktardığı habere göre; İsrail ordusu önceki mesajına açıklık getirdi ve hatanın "iç iletişim" sorunundan kaynaklandığını duyurdu. İsrail ordusunun bir diğer sözcüsü Avichay Adraee ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, askerlerin Gazze Şeridi'ne girip girmediğini teyit edemeyeceğini belirterek, "Sadece Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan bir saldırı başlatıldığını söyleyebilirim" dedi. Adraee, daha önce Conricust'un yaptığı açıklamalar ile ilgili "tercüme hatası" olduğunu ileri sürdü.

NETANYAHU'DAN SKANDAL AÇIKLAMA 

Kara harekâtının duyurusu üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hamas'a ağır bir şekilde ödeteceğimizi söylemiştim. Son söz henüz söylenmedi, harekat gerektiği sürece devam edecek" açıklaması yaptı.

İsrail ile Filistin arasındaki gerilimin dozu arttı. İsrail Gazze'ye saldırıları hem havadan hem de karadan sürdürüyor.

İsrail Savunma Bakanlığı 9 bin yedek askeri göreve çağırırken, muharebe birliklerinde tüm izinler iptal edildi.

FİLİSTİNLİLER EVLERİNİ TERK EDİYOR 

Yoğun hava saldırıları sürerken, sosyal medyada yer alan görüntülerde Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin güneye doğru gittiği görülüyor.

HAMAS KARŞILIK VERDİ 

Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, Aşkelon, Aşdod, Beersheba ve Sderot'a 50 füzeyle saldırı düzenlediklerini açıkladı.

İsrail kentlerini füzelerle vuran Hamas, "Şimdiye kadar sadece eski ve ihtiyaç fazlası füzelerimizi kullandık. Modern ve sağlam silahlarımızı henüz kullanmadık" açıklaması yaptı.

BMGK'DAN FLAŞ TOPLANTI KARARI 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), pazar günü Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri görüşmek üzere toplanacak

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.14 00:33 - Son Güncellenme: 2021.05.14 04:51 - HABER MERKEZİ
A