"İşçiler ağır saldırılara maruz kaldı"

"İşçiler ağır saldırılara maruz kaldı"

Selahattin Demirtaş, hükümetin baskıcı ve otoriter uygulamalarıyla 1 Mayıs'ın bayram olmaktan çıkıp, işçilerin ağır saldırılara maruz kaldığını söyledi.

2013.05.02 16:55 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:55 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
"İşçiler ağır saldırılara maruz kaldı"

 



BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yazılı açıklamasında, demokratik rejimlerde görülmeyecek uygulama ve yasakların dün 1 Mayıs nedeniyle İstanbul sokaklarında yaşadığını ileri sürdü. "AKP Hükümetinin baskıcı otoriter, yasakçı uygulamaları nedeniyle İstanbul savaş alanına döndü, 1 Mayıs bayram olmaktan çıktı, işçi ve emekçiler ağır saldırılara maruz kaldı" değerlendirmesinde bulunan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Saldırılarda çok sayıda yurttaşımız yaralandı. İki yurttaşımız hedef gözetilerek atılan gaz bombasının isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Bu da yetmezmiş gibi çok sayıda kişi gözaltına alındı. 1 Mayıs'ta tercihini temel hak ve özgürlükler yerine baskıcı uygulamalardan yana yapan AKP Hükümeti, özgürlükleri, demokrasiyi sadece kendisi için isteyen, demokratik toplumsal muhalefet söz konusu olduğunda ise geçmiş otoriter iktidarların uygulamalarına sarılmaktan vazgeçmeyen tutumunu devam ettirmektedir. Ancak şu da unutulmamalıdır ki, Türkiye'deki tüm toplumsal muhalefetin, demokrasi güçlerinin, işçi ve emekçilerin mücadelesi Taksim Meydanı özgürleşene kadar devam edecektir."

Demirtaş, olaylarda yaralananlara acil şifa da diledi.
 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.02 16:55 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:55 - HABER MERKEZİ
A