İNTERNET GAZETECİLERİ BURSA'DA BULUŞUYOR

İNTERNET GAZETECİLERİ BURSA'DA BULUŞUYOR

İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği'nin organize ettiği İnternet Gazeteciliği Çalıştayı 7 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılacak.

2011.05.04 11:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İNTERNET GAZETECİLERİ BURSA'DA BULUŞUYOR

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği'nin organize ettiği İnternet Gazeteciliği Çalıştayı 7 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılacak.
Bursa'da bir ilki gerçekleştirilecek çalıştayda Bursa genelindeki internet yayıncılığı yapan kişi ve kurumları bir araya getirmeyi ve bir sinerji yaratmayı amaçlanıyor.
07 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nde başlayacak etkinliğe Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği Başkanı Levent Özen de katılacak.
İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği Başkanı Levent Özen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gelişen bilgisayarların ve hayatımızı adeta çepeçevre sarmaya başlayan internetin hayatımızda yarattığı en önemli değişimlerden bir tanesi de medya sektörünün dönüşümü oldu. Medya ve iletişim, öncesinde hayal edilemeyecek bir şekilde değişti ve gelişti. Değişen gazetecilik ve yeni ortaya çıkmaya başlayan internet gazeteciliği ve blog yazarlığı Türkiye'de de kendinden söz ettirmeye başlamış bulunmakta. Sosyal, ekonomik ve siyasal etkilerini gördüğümüz bu sürece kayıtsız kalmak pek mümkün görünmüyor. Fakat değişime ayak uydurmak da sanıldığı kadar kolay değil" dedi.
İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği'nin yaşanan değişimi anlamak ve değişimi yakalamak amacıyla bu çalıştayın düzenlendiğini kaydeden Özen, "Bursa'da bir ilk olma özelliğini taşıyan İnternet Gazeteciliği ve Yeni Medya Çalıştayı, 7 Mayıs 2011 Cumartesi günü saat 14.00'da Bursa Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde başlayacak ve 18.00'da sona erecek. Kokteyl ve Basın Müzesi ziyareti de olacak olan çalıştayda Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği Başkanlı Levent Özen de yer alacak. Ayrıca birçok tanınmış gazeteci ve yazar da çalıştaya katılacak. Çalıştay ile Bursa'nın internet gazetelerinin temsilcileri ve yazarları bir araya gelecekler ve Bursa adına çok önemli bir sinerji oluşturulacak" diye konuştu.
İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği, yaşanan değişimi anlamak, anlatmak ve bu alanlarda çalışmalar yürütmek için Levent Özen, Nuri Kolaylı, Sinan Tunç ve Okan Yüksel'in öncülüğünde Bursa'da kuruldu. Dernek, internet altyapısında ve gelişmekte olan mecralarda gerçekleştirilen söz konusu dijital ve elektronik medya yayınlarını, haber sitelerini, haber çalışanlarını, blogları ve blog yazarlarını kapsamakta.
İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği'nin temel amacı bu alanlardaki yayıncıları bünyesinde toplayarak, internet haber ve blog yayıncılığını bir uzmanlık dalı haline getirmek, blog yazarlarına mesleki kimlik kazandırmak, konuyla ilgili yasaların yapılmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmak ve bu konularda faaliyet göstermek olarak belirlendi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.04 11:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A