İnoksan, Kapadokya'nın Mutfağını Fethetti!

İnoksan, Kapadokya'nın Mutfağını Fethetti!

Endüstriyel mutfak sektörünün 33 yıldır liderliğini üstlenen İnoksan, aşçıların yanında olmayı sürdürüyor. Nevşehir'in Göreme beldesinde geleneksel hale gelen Kapadokya Geleneksel Yemek Yarışması'na mutfaklarıyla destek veren İnoksan, Göreme'nin Japon gelinlerinin yarıştığı profesyonel mutfakları kurdu. Yarışma sonrasında pişirme etkinliğiyle de şeflerin kalbini fetheden İnoksan, İnosmart ile Kapadokya'ya özel testi kebabını da pişirerek şeflerden tam not aldı.

2013.10.08 14:53 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:54 - Ekonomi
A
İnoksan, Kapadokya'nın Mutfağını Fethetti!

 

Türkiye Aşçılar Federasyonu'na bağlı Kapadokya Aşçılar Derneği ve İnoksan işbirliğinde bu yıl 12.'si yapılan Kapadokya Geleneksel Yemek Yarışması bu yıl büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Her yıl düzenlenen konseptten daha da farklı olarak düzenlenen bu yılki yarışmada katılımcılara yemek sınırlaması getirilmedi. Önceki yıllarda düzenleme kurulu tarafından belirlenen yemekler yarışırken, bu yıl çorba, ana yemek ve tatlı olarak adlandırılan üst başlıklarda katılımcılar istedikleri yemeği yaparak jürinin beğenisine sundu. Bu yıl 2 güne çıkarılan yarışmada öğrenciler, ev hanımları, profesyonel aşçılar ayrı ayrı yarıştı.

Yarışmanın nabzının attığı profesyonel mutfaklar ise yine İnoksan'ın desteğiyle kuruldu. Yarışma alanına talepleri üst seviyede karşılayan endüstriyel mutfaklarıyla çözüm getiren İnoksan'a Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'dan teşekkür plaketi geldi.

Kapadokya Aşçılar Derneği üyesi şeflerin kabak ve karpuzu oyarak yaptığı motifler, oldukça yoğun ilgi gördü. Özellikle Japon turistlerin ilgisini çeken dekoratif ürünler, Japon gelinler tarafından bolca görüntülendi. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen 10 şefinin kontrol ve yönlendirmesi altında Göreme'ninJapon gelinleri yemek gösterisi yaptı. Bizzat yarışma alanlarında önlüklerini giyerek soğan soyup, patlıcan ve patates doğrayan, et kavuran Japon gelinlerin hünerleri şeflerden tam not aldı.

İnosmart ile testi kebabı pişirildi

Kapadokya Geleneksel Yemek Yarışması'nın ardından Kapadokya'daki şeflere İnosmart Fırın Ailesi'ni tanıtan İnoksan, şeflerden tam not aldı. Pişirme etkinliğinde İnoksan'ın Eğitmen ve Danışman Şefi Rıfat Sınmaz'ın Gazlı Kombi (Buharlı) fırın ile pişirdiği lezzetler misafirlere ikram edilerek, fırının pişirme performansı test edildi. İnosmart ile Kapadokya'ya özgü testi kebabı da pişirilen yemekler arasındaydı. Yapılan eğitim sonunda alınan sonuç ise hem lezzet hem zaman hem de kullanım kolaylığı açısından çok beğenildi.


İnoksan hakkında:

Endüstriyel mutfak sektörünün öncü firmalarından İNOKSAN, 1980 yılında Vehbi Varlık tarafından kurulmuştur. İNOKSAN, profesyonel bir mutfak için hazırlık aşamasından pişirmeye, servisten bulaşıkhane ünitelerine varan yüzlerce çeşit endüstriyel mutfak ekipman ve cihazı üretmektedir. 20.000 m² kapalı alanda kurulu teknolojik bir mutfak üssüne sahip İNOKSAN, 5 kıtaya ihracat yapmaktadır. Ülke çapına yayılmış 80 yetkili servis ile satış sonrası hizmetlerini yürüten İNOKSAN'ın 6 büyük ilde bölge müdürlüğü bulunmaktadır. Paslanmaz çelik, krom nikel saç ve ithal yerli kompenetler birleştirilerek CNC kontrollü makinalarda üretim yapan İNOKSAN, projeden servise kadar tam bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Uluslararası temsilcilikleri vasıtası ve direkt satışları ile üretiminin %35'ini ihraç eden İNOKSAN, uluslararası bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir.  

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.10.08 14:53 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:54 - Can Sezer
A