İnegöl'ün kaplıca cenneti Oylat yolu genişliyor

İnegöl'ün kaplıca cenneti Oylat yolu genişliyor

Bursa Valiliği tarafından geçen yıl turizm bölgesi ilan edilen İnegöl ilçesindeki Oylat kaplıcalarının yolunun genişletme çalışmalarını inceleyen AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, çalışmaların 2013 yılı yaz mevsimine kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

2012.05.22 13:40 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge
A
İnegöl'ün kaplıca cenneti Oylat yolu genişliyor

AK Parti Bursa Milletvekil Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İl Genel Meclis Başkanvekili Murat Gültekin, Karayolları Bursa 14. Şube Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu ile birlikte Hilmiye köyü mevkiine giderek 15 milyon liraya mal olacak yol genişletme çalışmalarını inceledi. Yazıcıoğlu'ndan teknik bilgileri alan Şahin, "İnegöl'ümüzün turistik beldesi, kaplıcalarıyla övündüğümüz, birçok hastalığa şifa olan Oylat'ımıza ulaşımı sağlayan yolda yapılan çalışmayı inceledik. Gündüzlü, Domaniç yol ayrımından sonra Oylat'a kadar olan bölümün yeniden yapılanması, güvenli bir şekle getirilmesi, sanat yapılarının yapılması, gerekli istikamette kısaltmaların yapılması ve genişletilmesi hususunda güzel bir çalışma var" dedi.
Toplam 9 bin 200 metre uzunluğunda yol genişletme yapılacağını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, "Şu anda kısaltılmamış haliyle 10 buçuk kilometre yol var. Yani yol bin 200 metre kadar kısalmış olacaktır. Burada 590 bin metreküp, 40 bin kamyonluk bir toprak hareketi var. 41 adet kanat yapısı var. Yolumuz yapılırken, yağmur ve kar sularının aşağı noktalara yolu bozmadan güvenli şekilde akmasını sağlayacak kanat yapıları var. 80 bin ton temel ve alt malzeme kullanılacak. Bunun üzerine de 15 santimetre asfalt malzemesi konulacak. Bu da yaklaşık 40 bin ton civarında asfalt demektir" diye konuştu.
3 buçuk metre gidiş, 3 buçuk metre geliş, yol kenarlarında da birer buçuk metre banket genişliği olmak üzere yolun 10 metre genişliğinde olacağı bilgisini veren Milletvekili Şahin, "Gündüzlü köyünün köprüsünden hemen sonra Oylat yoluna girdiğimizde, yükseltiyi çıkmadan direkt olarak mevcut yola bağlandığımız için, aynı kottan girecek ve çıkacağız. Çok az bir eyim var. Yol boyunda sağda ve solda ihtiyaç kadar oto korkuluklar oluşacak. İnşallah bu 9 bin 200 metrelik yolun Hilmiye köyüne kadar olan bölüm haziran sonu ya da temmuz sonunda asfaltlanmış olacak. Bu çalışmanın toplam maliyeti de 15 milyon TL civarındadır" şeklinde konuştu.
Yolun devamıyla ilgili kamulaştırma sıkıntısı olduğunu ifade eden Şahin, "Kamulaştırma meselesi mutlaka halledilecek. Hem siyasi irade, hem de karayollarımız istikrarlı bir şekilde bu yolun yapılması konusunda kararlıdır. Bu karar doğrultusunda gerekli adli ve idari kararlar alınarak, yol yapımına devam edilecek. Hedefimiz, müteahhit firmanın aldığı işi en kısa zamanda bitirmesi ve yolumuzun da seneye yaz mevsimine gelmeden bitirilmesidir. Yolun yapılmasının ardından sıra diğer çalışmalara gelecek. Diğer hususlar çok kolay. Konaklamada da belediyemiz ve özel sektör bazı çalışmalar yapıyor. Burada maksat Oylat'a gelen insanların, alacakları sağlık hizmetlerinin yanı sıra güzel vakit geçirmeleridir" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.05.22 13:40 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A