İnegöl'de Afrika için yardım standı

İnegöl'de Afrika için yardım standı

İnegöl Belediyesi, başta Somali olmak üzere Afrika ülkelerine yardım etmek için Ramazan Sokağı'nda yardım standı kuruldu.

2011.08.15 14:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İnegöl'de Afrika için yardım standı

Ramazan Sokağında oluşturulan stantta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, başta Somali olmak üzere Afrika ülkelerine yardım için Ramazan Sokağı'nda oluşturdukları stantta bağış toplayacaklarını ifade etti. Umuteli Sosyal Yardım Derneği Sorumlusu Ali Yılmaz'ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Şahin, "Afrika hastalıklarla mücadele ediyor. Afrika açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. 2011 yılında Dünya üzerinde açlık ve susuzluktan dolayı insanlar yok oluyor. Afrika için tüm Türkiye tek yürek olmuş" dedi.
Yoksulun ve ihtiyaç sahibi olan herkesin yanında olan bir belediye olarak Somali ve Afrika'daki Müslümanlar için bir yardım kampanyası düzenlediklerini bildiren Şahin, "Ramazan sokağımızdaki bu stantta, vatandaşlarımızdan toplanan yardım ve bağışlar, Ramazan ayı sonuna kadar sürecek ve yardımlar Somali ve Afrika ülkeleri için toplanacak. Somali yardım standımız, iftar ile başlayıp gece 24.00'e kadar açık kalacaktır. Bu stanttan toplanan yardımların tamamı Afrika'ya Belediyemiz marifeti ile gönderilecektir. Bizler, hem insan olarak, hem Müslüman olarak dünya üzerinde yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalamayız. Somali açken biz tok uyuyamayız" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.08.15 14:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A