İki ekranlı telefon

İki ekranlı telefon

Bir Rus telefon şirketi, ekranlarından biri kağıt ekran olan iki ekranlı bir telefon geliştirdiğini açıkladı

2012.12.13 11:36 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:37 - Teknoloji
A
İki ekranlı telefon

Bir Rus telefon şirketi, ekranlarından biri e-mürekkep teknolojili 'kağıt ekran' olan iki ekranlı bir telefon geliştirdiğini açıkladı.Yota adlı şirket, telefonun az enerji harcayan ikinci bir ekrana sahip olmasının, kullanıcıların sosyal medya güncellemelerine ulaşmalarını kolaylaştıracağını söyledi.


İkinci ekran sayesinde, cihazının bilinin bitmek üzere olduğu durumda bile kritik bazı bilgilerin görüntülenmesi mümkün olabilecek.Şirket Android işletim sistemi ile çalışan 4G özellikli telefonu, 2013 yılının ikinci yarısında piyasaya sürecek.

Ancak sektördeki bir uzman, telefondaki özelliğin Batı piyasalarında başarı için yeterli olmayacağını söyledi.

Şirketin ilk telefonu

Saint Petersburg merkezli Yota, asıl olarak modem üretimiyle tanınıyor.Eğer telefon planlandığı gibi piyasaya sürülürse bu, şirketin ilk telefonu olacak.Şirket, telefonu Samsung Galaxy S3, HTC One X ve Sony Xperia T ile aynı sınıfta satacağını açıkladı.Kağıt ekran teknolojisi daha çok e-kitap okuyucularda kullanılıyor.

Bu teknoloji okuma sırasında gözü yormadığı ve güneş altında da okunabildiği için tercih edilebiliyor.Ancak, e-mürekkep teknolojisinin yenilenme hızının yavaş olması nedeniyle, bu ekranlar video izlemek ya da pek çok bilgisayar oyununu oynamak için kullanılmıyor.Yota şirketinin telefonu ise her iki tür ekranı aynı cihazda birleştiriyor.

Yota'nın Yürütme Kurulu Başkanı Vlad Martynov, BBC'ye yaptığı açıklamada, "İki yıl önce, bugün tüketmeye alıştığımız türden Facebook ve Twitter gibi ürünlere alışık değildik" şeklinde konuştu.
Martynov'a göre Yota'nın ürünü, yeni bilgi piyasasında farklı ürünlerin takibini daha da kolaylaştıracak.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2012.12.13 11:36 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:37 - boş7
A