İftfaiye ekibine saldırdılar

İftfaiye ekibine saldırdılar

Hakkari'de bir kamyonda çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye ekibi, 'geç geldikleri' iddiasıyla saldırıya uğradı. Araç sahibi ve yakınlarının taşlı saldırısında bir itfaiye eri yaralanırken, itfaiye aracının da camları kırıldı.

2012.12.13 14:19 - Son Güncellenme: 2012.12.13 14:19 - Yaşam
A
İftfaiye ekibine saldırdılar

Olay, Hakkari'nin Bulak Mahallesi Şehit Mehmet Ceylan Caddesi üzerinde bulunan kömür satış deposu yakınlarında meydana geldi. Cahit Yılmaz, boş alanda park halinde bulunan 30 AL 411 plakalı kamyonunu çalıştırmak için kontağı çevirince aracı bir anda alevler içinde kaldı. Yılmaz, araçtan atlayıp canını kurtardıktan sonra telefonla belediye başkanı ve bazı encümen üyelerini arayarak itfaiye aracı göndermeleri için yardım istedi. Yılmaz'ın yangını söndürmek için verdiği çaba da sonuçsuz kalınca itfaiyenin gelmesini beklemeye başladı.

İTFAİYE EKİBİNE SALDIRDILAR

İtfaiye ekiplerinin gelmesi üzerine de araç sahibi Yılmaz ve yakınları, geç geldiklerini ileri sürererek gelen itfaiye ekibine saldırdı. Atılan taşlar sonucu itfaiye eri Leşker Demir, kafasına isabet eden taşla yaralandı ve itfaiye aracının da ön camı kırıldı. Demir, olay yerine gelen ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, polisin öfkeli kalabalığa müdahalesi sırasında ise itfaiye ekibi, yangına müdahale ederek alevleri söndürdü. Ancak kamyonda büyük maddi hasar meydana geldi.

ARAÇ SAHİBİ VE İTFAİYECİLER BİR BİRİNİ SUÇLADI

Yangının söndürülmesi sırasında da itfaye ekibi ile araç sahibi ve yakınları arasındaki gerginlik devam etti. Araç sahibi Yılmaz, itfaiye ekibinin geç geldiğini ileri sürererek şöyle dedi:

"Aracımı çalıştırırken kontağından yangın çıtkı. Belediye Başkanı, Encümenleri ve itfaiye ekibini defalarca aramama rağmen yangın yerine gelmediler. Eğer zamanında bir müdahale olsaydı, benim aracım bu hale gelmezdi. Belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

'HER YANGINDA SALDIRIYA UĞRUYORUZ'

Hakkari Belediyesi İtfaiye Amiri Beşir Çelebioğlu ise, kentte çıkan her yangında itfaiye ekibine saldırı yapıldığını, bunun da kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Çelebioğlu, "Yangınla ilgili araç sahibi belediye makamını ve Belediye Meclis üyelerini aradığını söylüyor. Oysa ki yangın için aranacak tek yer 110 yani itfaiyedir. Herkes itfaiyenin uçak gibi hızlı olduğunu düşünüyor ve Hakkari'de çıkan her yangında vatandaşlar böyle düşünüyor. Araç sahibi itfaiyeyi aradıktan 5 ile 10 dakika içinde biz yangın yerine geldik ve müdahale ettik. Buna rağmen araç sahibi ve yakınları ekiplerimize saldırdı. Bu saldırıyı doğru bulmuyoruz. Bu saldırılar işimizi engelliyor. Bir arkadaşımız yaralı. Şu anda hastanede tedavi altında. Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Biz saldırı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Hakkari Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Aslan ise polisi suçladı. Araçtaki yangın söndürülüdükten sonra da gerginliğin devam ettiğini, ancak polisin seyirci kaldığını ileri sürdü. Aslan, polislere dönerek, "Siz niye burdasınız. Olaya müdahale etmek için. Neden müdahale etmiyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 14:19 - Son Güncellenme: 2012.12.13 14:19 - Ramazan Acar
A