Heineken'in iş görüşmeleri adayları korkuttu

Heineken'in iş görüşmeleri adayları korkuttu

Hollandalı bira devi Heineken stajyer alımı için yaptığı iş görüşmelerinde adayların soğukkanlılığını test etmek için farklı yöntemlere başvurdu. Bir şirket çalışanı binanın çatısına çıkarak intihar ediyormuş numarası yaptı.

2013.02.21 15:11 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:11 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Heineken'in iş görüşmeleri adayları korkuttu

 

Hollandalı bira üreticisi iş görüşmesine gelen toplam 1.734 stajyer adayının soğukkanlılığı ve kontrol kabiliyetini ölçmek için ilginç yöntemlere başvurdu.

İş görüşmesini gerçekleştiren uzman, gelen adayları görüşme odasını götürürken ellerinden tuttu. Ardından görüşme sırasında kalp krizi geçiriyormuş numarası yaptı. Bu durum karşısında adayların tepkileri ölçüldü. Kimi şok geçirirken, kimi o uzmana yardım etti.

Şirketin başvurduğu bir başka yöntem ise acil durum tatbikatı oldu. Bir şirket çalışanı binanın çatısına çıkarak intihar ediyormuş numarası yaptı. Görüşme odasındaki adaylara binayı boşaltma çağrısında bulunuldu. Adaylar dışarı çıktığında branda açan itfaiye görevlileri yardım istedi.

Bu stres ve kontrol sınavından Guy Luchting adlı bir genç başarıyla çıktı. Heineken Luchting'e Londra'da oynanacak Şampiyonlar Ligi maçlarında markayı temsil etme işini teklif etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.02.21 15:11 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:11 - HABER MERKEZİ
A