Hande ve Çağatay harikalar diyarında

Hande ve Çağatay harikalar diyarında

Anadolu Kartalları'nda iki genç aşığı canlandıran Hande Subaşı ve Çağatay Ulusoy çok özel açıklamalarda bulundular.

2011.11.02 18:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Hande ve Çağatay harikalar diyarında

Yeniköy'deki Avusturya Konsolosluğu. Burası insanı farklı bir dünyaya ışınlıyor. Başka bir ışığı, eşsiz bir sessizliği var. Belki de çok görmüş geçirmiş bir yer olduğundan. Ermeni banker Cezayirlioğlu Mıgırdıç Ailesi'ne ait olan bina tahminen 19'uncu yüzyıl ortalarında inşaa edilmiş. Burada, bu ay vizyona giren 'Anadolu Kartalları' filminin iki oyuncusu Çağatay Ulusoy ve Hande Subaşı'yla bir çekim yapıyoruz.

Çağatay Ulusoy
ANTRENÖRLÜK HAYALiNDEN DiZi SETLERiNE
Hande Subaşı ve Çağatay Ulusoy ilk kare için konsolosluğun siyah beyaz taş zeminli bahçesindeler. Çağatay Ulusoy'un oyunculuk kariyeri, filmdeki jetler kadar hızlı gelişti. 2010 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu. Aynı gece 'Adını Feriha Koydum' dizisinden teklif aldı. İki hafta sonra çekimler başlamıştı. Birkaç ay içinde Türkiye'de yüz binlerce kadın hayranı oldu. Ve bu yaz ilk filminde, 'Anadolu Kartalları'nda oynadı.
Çok genç. Hayalleri bir yıl önce neydi, bugün ne oldu acaba? "Sekiz sene basketbol oynadım. Onun üzerine giderim diye düşünüyordum. Koçumuzu izliyordum, ben de onun gibi antrenör olmak istiyordum. Çocuklarla da aram çok iyidir." Oyunculuk serüvenini "İlk sete gittim. Kimseyi tanımıyorum, ne yapılır bilmiyorum. Rol arkadaşım Yusuf Akgün çok yardımcı oldu. Set disiplinini, neyin nasıl olduğunu ondan öğrenmişimdir. Düşün ilk gidişim. Sırf bekliyorum. Bu normal olamaz dedim. Yusuf'tan öğrendim işte, beklenirmiş, normalmiş!" diye anlatıyor.
Ömer Vargı'yla tanıştığı anı unutmuyor. "Odasına girdim, 'Merhaba abi nasılsın?' dedim. Sizli bizli konuşamam zaten. Sevmiş o halimi. 'Senaryoyu oku ve yarın kimi oynamak istediğini söyle' dedi. Ertesi gün, oynadığım karakteri, Ahmet Onur'u söyledim. Nedenini sordu, anlattım. Hırsını, duygusallığını kendime yakın hissettiğimi söyledim. 'Tamam, senindir. Hep böyle cana yakın ol' dedi."

Hande Subaşı
AKIL HOCASI SELÇUK YÖNTEM
Hande Subaşı filmde Çağatay Ulusoy'un, yani Üsteğmen Ahmet Onur'un müzisyen kız arkadaşını canlandırıyor. Hande'nin model olduğu günler çok eski değil ama ben unutmuşum. Çekim sırasında kıyafetleri nasıl taşıdığını görünce yeniden hatırlıyorum. Onun hayalleri artık hep oyunculuk üzerine. "Son beş yıldır oyunculuk ön planda. Modelliği de çok severek yaptım ama oyunculuk bambaşka bir doyum sağlıyor. Öğrenmek hiç bitmiyor. Sürekli duygu değişimleri, başka kimlikler öğreniyor, çalışıyorsunuz. Hep daha güzel işlerde yer alayım, daha iyi bir oyuncu olabileyim. En büyük hayalim bu işin içinde pişmek, gelişmek." "Akıl hocan var mı" diye soruyorum. "Selçuk Yöntem" diyor... Sohbet koyulaşmadan fotoğrafçımız Alvaro onu sete alıyor ve akşama kadar bırakmıyor.

DÖRT HAVA ÜSSÜNDE ÇEKiLDi
Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü kuruluş yıldönümü kapsamında çekilen 'Anadolu Kartalları', gelmiş geçmiş en büyük prodüksiyonlu Türk filmlerinden. Yapımcılığını Fida Film, yönetmenliğini Ömer Vargı üstleniyor. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Çağatay Ulusoy, Hande Subaşı, Özge Özpirinççi, İlhan Şeşen, Şevket Çoruh gibi isimler var. Film Türkiye'nin dört hava üssünde çekildi. Birçok uçak ve uçuş sahnesi var ve hepsi gerçekten gökyüzünde geçiyor. Film, pilot adayı gençlerin hayatlarından kesitler aktarıyor. Senaryo yazılırken gerçek hikayelerden esinlenilmiş.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2011.11.02 18:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A