Habur'da şoförler yol kapattı

Habur'da şoförler yol kapattı

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda şoförler, sıra düzenini uyulmadığı gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı. Habur'u yaklaşık bir saat giriş çıkışa kapatan şoförler, güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine eylemlerini bitirdi.

2013.10.08 12:27 - Son Güncellenme: 2013.10.08 12:28 - Güncel
A
Habur'da şoförler yol kapattı

Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarından Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda yük taşıyan kamyon şoförleri, sıra düzenine uyulmadığı ve bazı araçlara öncelik tanındığı gerekçesiyle karayolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Eylem nedeniyle Habur yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Yaklaşık 5 gündür kuyrukta olduğunu belirten araç sürücülerinden İsmail Bakıcı, "Bazı araçlar hiç sıra beklemeden direk geçiş yapıyor. Kuyruklarda para vererek kendilerine ön taraftan fiş alanlar var. Yetkililerin buna çözüm bulmasını istiyoruz" dedi. Hasan Arağa ise yaklaşık 4 gündür sahada beklediklerini ve kendilerini hiç güvende hissetmediklerini söyledi. Arağa "Sahada çok eşyamız çalınıyor. Burada bir hırsızlık şebekesi var kimse baş edemiyor. Yetkili kurumların bu duruma bir çare bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Eylem üzerine bölgeye gelen BDP'li Şırnak İl Genel Meclis Üyesi Fadıl Aktı, şoförlerin iddiası üzerine Habur girişinde bulunan sıra numaralarını kontrol etti. Aktı, kontroller sırasında bazı araçların normalinden önce sınır kapısına giriş yaptığını belirlediklerini ve bu konuyu İl Genel Meclisi toplantısında gündeme getireceğini söyledi. Şoförlerin yol kapatma eylemi, güvenlik güçlerinin uyarısı sonrası sona erdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 12:27 - Son Güncellenme: 2013.10.08 12:28 - Can Sezer
A