GTA 6 haritası böyle mi olacak?

GTA 6 haritası böyle mi olacak?

Yeni iddialara göre GTA 6'nın sahip olacağı harita, GTA 5'ten çok daha büyük olacak. İddianın sahibi ise GTA oyununun geliştiricisi olan Rockstar'ın bir çalışanı.

2020.01.21 16:29 - Son Güncellenme: 2020.01.21 16:30 - Teknoloji
A
GTA 6 haritası böyle mi olacak?

Red Dead Redemption 2 ve GTA 6'nın yazılımsal testlerinde görev alan bir çalışan, GTA 6 haritası hakkında bazı bilgiler sızdırdı. 

Bilindiği üzere Rockstar Games'in en bilinen oyunlarından biri de Grand Theft Auto, birçoğumuzun bildiği kısa ismi ile ise GTA... Geçtiğimiz cuma günü sizlere GTA oyunun son sürümü olan GTA 6'nın çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili sızan bazı bilgilerden bahsetmiştik. Serinin son versiyonu olan GTA 5'in üzerinden tam 7 yıl geçmesi ise oyunseverleri bu anlamda daha da sabırsız hale getirmişti. Şimdi ise GTA 6 hakkında sızan başka bir bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Söz konusu iddialarının sahibi ise hem Red Dead Redemption 2 ve GTA 6'nın yazılımsal testlerinde görev alan bir Rockstar çalışanı. Dünyanın en büyük forumlarından olan "Reddit"te açıklamalarda bulunan Rockstar çalışanı, GTA 5'in haritasını GTA 6'ya oranla bir okulun oyun bahçesi olarak nitelendiriyor. Bu da GTA 6'nın haritasının ne denli büyük olduğu hakkında bizlere fikir veriyor. Açıklamaya göre GTA 6, iki büyük şehir ve bu şehirlere yerleştirilmiş 3 bölgeden meydana gelecek. Bu şehirlerden bir tanesinin "Carcer City" olarak isimlendirileceğini söyleyen kaynak, ikinci şehrin ise "Vice City" olacağını açıkladı. Açıklamaya göre Vice City isimli şehir Miami'yi, Carcer City isimli şehir ise ABD'nin Boston kentini temsil edecekmiş. 

Ayrıca iddiaların sahibi, Carcer City'nin büyük bir metropol olduğundan bahsediyor. O kadar büyükmüş ki; bu bölgede kaybolmanız mümkün olabilirmiş. Yaptığı testler sırasında zamanının büyük bir bölümünü Carcer City'de geçirdiğini söyleyen kaynak, bu şehirde ABD'nin ikonik tarihi yerlerinin bulunduğunun ve şehrin fazlasıyla ilgi çekici bir yer olduğunu ifade ediyor. 

İddiaların sahibi haritanın büyüklüğünü anlayabilmemiz için açıklamasında en basit olarak bize şu örneği veriyor; GTA 6'nın haritasının sahip olduğu büyüklük, bu haritanın aynı anda farklı iklimsel koşullara sahip olmasına da neden olmuş ve bu da oyuna doğrudan entegre edilmiş. Bu iddia doğru ise, oyunun belirli bir kısmında güneşli bir gün yaşanırken, aynı anda haritanın başka bir bölgesinde karlı ya da yağmurlu bir gün yaşanıyor olacak.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2020.01.21 16:29 - Son Güncellenme: 2020.01.21 16:30 - Gülcan Tekin
A