"Gourcuff özel bir oyuncu"

"Gourcuff özel bir oyuncu"

Fransa Milli Takımı ve Lyon eski teknik direktörü Raymond Domenech, hafta sonu oynanan derbiyi ve Lyon'un bu sezon gösterdiği performansı değerlendirdi.

2013.05.02 17:45 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:46 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Gourcuff özel bir oyuncu"

Futbolculuk döneminde uzun yıllar Lyon forması giyen ve yine Lyon'da teknik adamlık görevinde bulunan Raymond Domenech, eski takımının hafta sonu St Etienne ile oynadığı derbi mücadelesini ve takımın bu sezon gösterdiği performansı değerlendirdi. Sahadan beraberlikle ayrılan Lyon için iyi bir sonuç olduğunu söyleyen Domenech, "ligi ilk üç sırada bitirmek isteyen bir takım yarıştığı bir numaralı rakibine kaybetmiyor, bu iyi bir sonuç demektir. Lyon'un kazanması gerekirdi belki ama sezon başındaki yapıya ve gelinen noktaya baktığımızda Garde'nin çok iyi bir iş çıkardığını söylemeliyiz, çünkü ben bu noktaya gelmelerini beklemiyordum. Eğer bu noktada bitirebilirlerse bana göre harika bir sezon geçirmiş olacaklar" ifadelerini kullandı. Yapılan son antrenmanda sakatlanan Vercoutre'nin yerine ilk kez kaleye geçen Anthony Lopes'e de değinen Domenech, genç kalecinin iyi bir maç çıkardığını, iki çok önemli pozisyonu engelleyerek gelecek haftalar için güven verdiğini söyledi.

Deneyimli teknik adam Fransa Milli Takımı günlerinde kadroya dahil ettiği Yoann Gourcuff için de önemli açıklamalarda bulundu. Başarılı orta saha oyuncusunun tekrar oynamaya başlamasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Domenech, "onun için çok mutluyum, yeniden formunu buldu ve oynamaya başladı. Bu tip sakatlıklardan sonra oyuncuların kaybolacağına dair iddialar olur ancak Yoann'ın saf bir yeteneği var. Yenide goller atıyor, asist yapıyor ve hepsinden önemlisi gülümsüyor. Onunla ilgili tartışmak yersiz; en üst seviye oyuncular arasında. Ona güvenilmeli ve kendisini iyi hissetmesini sağlamak herkesin görevi. Karşılığını vereceğinden şüphem yok" ifadelerini kullandı.

1989'dan 1993'e kadar Lyon'un çalıştıran Raymond Domenech, 2010 Dünya Kupası'nda yaşanan başarısızlığın ardından milli takımdan ayrılmıştı. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 17:45 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:46 - HABER MERKEZİ
A