Gemlik-İstanbul 20 dakika!

Gemlik-İstanbul 20 dakika!

Gemlik-İstanbul arası 20 dakika oluyor. Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde hazırlanan projenin onay alması halinde önümüzdeki yılbaşından itibaren Gemlik'e deniz uçağı seferleri başlayacak.

2012.12.18 15:32 - Son Güncellenme: 2012.12.18 20:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Gemlik-İstanbul 20 dakika!

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlikli ve Bursalı sanayici ve işadamlarının yanı sıra İstanbul ile bağlantılı pek çok kişinin zaman kaybına uğramadan İstanbul'a gidebileceğini belirterek, "Bu proje Gemlik'e artı değer kazandıracaktır. Gemlik'in marka değerini ve ismini daha da yükseltecektir" dedi.
   Gemlik'e gelen BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, SEABİRD Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, Kaptan Pilotlar Stephen Bursey, Kirk Allen ve Fabio Ciovaccani ile birlikte U.Ü. Gemlik Yerleşkesi önü, Dörtyol iskelesi ve sahil kesiminde incelemelerde bulunan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, BURULAŞ ile proje ortaklığı yapacaklarını belirterek, alt yapı, fizibilite ve izin konusundaki çalışmaları başlattıklarını kaydetti. Gemlik ile İstanbul arasının deniz uçağı seferleriyle 20 dakikaya ineceğini bildiren Yılmaz, 19 kişilik deniz uçaklarının Haliç'ten kalkıp, Gemlik Dörtyol mevkiine ineceğini anlattı.
   Gemlik Liman Müdürü Serkan Canlı ile de görüşen heyet, gerekli çalışmaların tamamlanması halinde yeni yılda bu seferleri başlatacaklarını açıkladılar. Geçtiğimiz yıl Haliç'ten Türkiye'nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan SEABİRD Havayolları Şirketi ise Gemlik Belediyesi'nin talebi doğrultusunda merkez noktayı önce 5'e ardından da 14'e çıkaracaklarını söylediler. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, deniz uçağı seferleriyle ulaşımın çok kısa sürede tamamlanacağını ve zaman kaybının önüne geçileceğini hatırlatarak, bu çalışmanın Bursa ve Gemlik'e hayırlı olmasını diledi. Projenin Gemlik'e artı değer katacağını vurgulayan Refik Yılmaz, bu proje sayesinde ilçenin marka değeri ve isminin de yükseleceğine dikkat çekti. 

BURULAŞ BU PROJEYE DE ÖNDERLİK EDİYOR

Levent Fidansoy'un Genel Müdürlüğü ile son derece önemli projelere imza atan BURULAŞ, bu projenin de önderliğini yapıyor. İDO şikayetlerinin doruk noktaya taşındığı bir dönemde, BUDO ile deniz taşımacılığına el atan BURULAŞ, şimdi de hava taşımacılığında Türkiye'de bir ilke imza atacak gibi görülüyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.18 15:32 - Son Güncellenme: 2012.12.18 20:23 - HABER MERKEZİ
A