Gardırop düzenleme sanatı

Gardırop düzenleme sanatı

Ne kadar geniş bir gardırobu olursa olsun, giyecek bir şeyler bulmak genelde her kadının derdidir.

2013.05.09 16:18 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:18 - Güncel
A
Gardırop düzenleme sanatı

Kıyafet seçimleri, yatağınızın üzerine uçarak kendiliğinden yan yana dizilmiyorlarsa, ne giyeceğinize karar vermek hep gereksiz yere uzun bir zaman alacaktır. Ve de tabii, mükemmel bir dolap düzeniniz yoksa. Bu dolap işi de zordur. Dolap düzenlemek, dolaba sığdırmak gibi işleri hallettiğinizi varsayalım. Yine de her kadının rüyası olan;


1, açınca hem tertipli olacak  2, hep öyle kalacak ve 3 en önemlisi, size kolay seçim yapmanızı sağlamak için tüm hazinenizi göz önüne serecek bir gardırop düzenlemesi yapmak için mimari bir dehaya ihtiyaç vardır. Hani şu eski filmlerde vardı; Audrey Hepburn tiplemeleri rüya gibi bir gardırop odasının içinde döne döne dans eder, hatta aynı anda bir düğmeye basınca elbiselerin sergilendiği raflar yer değiştirirdi.

Tracee Ellis Ross, Diana Ross'un aktris olan kızı, annesinin 60'lardan 80'lere giydiği tüm sahne kostümlerine sahipmiş. Ayrıca kıyafetlere olan aşırı düşkünlüğünden dolayı gardırobunu düşünmek bile istemiyorum. Ama bu kadın kendini dolabına adamış; sahip olduklarını aynı anda görüp takımlayabilmek için hem muhtemelen küçük olmayan evinin bir odasını dolap odası yapmış hem de elinde cetvelle ayakkabılarını milimetrik hesaplarla yerleştirmiş.

Kadınların bu derdine deva olmak için tasarlanan çeşitli ürünlerden de faydalanmış. Size de tavsiye ederim...

Çizme ve botlarınızı boylarına göre ayırın. Ters koyarsanız, topuk yüksekliğini kolayca görebilirsiniz. Gündüz veya gece seçimlerinize yardımcı olacaktır. Hemen alt kata da çantaları bitişik düzen dizerseniz takılmamak daha kolay olur. Metalden bir ayakkabılık mükemmel bir çözüm getirir.

Jean'lerinizi ve aynı tip pantolonlarınızı üst üste katlamak yerine yan yana asın. Böylece hepsinin kesimini ve paça boyunu kolayca görebilirsiniz (Özellikle seneler önce aldıklarını atamayanlardansanız hepsinin tipini hatırlamak işinize gelecektir).

Askılarınızın boyutunu mümkün olduğu kadar küçük tutun ki kendileri fazla yer kaplamadan giysilerinizi sergileyebilsinler. Ayırca bazılarının omuz yerlerini sünger, vatka ile kaplarsanız giyinmeden önce bir de omuzlara ütü yapma derdinden sizi kurtarırlar.

Takılarınızı da göz önünde tutmak ama yer kaybetmemek istiyorsanız içi görünen küçük kutuları üst üste koyabilirsiniz. Aynı formül makyaj malzemeleri için de hoş olur.

Odanızın herhangi bir yerine koyacağınız yürüyen askılık dolabınıza sığmayan ama sık kullandığınız giysileriniz için ayrıca işinize yarayacaktır

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 16:18 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:18 - Ramazan Acar
A