G.Saray'dan Fener'e sert yanıt

G.Saray'dan Fener'e sert yanıt

Galatasaray'ın mali işlerden sorumlu yöneticisi İkiz, mali anlamda tedirgin edici bir durum olmadığını belirterek, "Yönetime yeniden seçilemeyen arkadaşlar sorumlu" dedi. Fenerbahçe yöneticisi Temelli için "Herkes işine baksın" diye konuştu.

2013.10.14 17:20 - Son Güncellenme: 2013.10.14 17:21 - Spor - HABER MERKEZİ
A
G.Saray'dan Fener'e sert yanıt

 

 

 

Ligde son 2 sezonun şampiyonu olmasına karşın bu sezon beklediği başlangıcı yapamayan Galatasaray için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Kulübün 500 milyon dolar borcu olduğu, gelecek sezon bu rakamın 100 milyon dolar artarak 600 milyon dolara ulaşacağı, 600 milyon dolar borcu olan Galatasaray'ın Finansal Fair Play kriterleri gereğince Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi olduğu öne sürüldü. Beşiktaş'ın mali nedenlerle 2 yıldır Avrupa'da olmaması akıllara gelince bu durum endişe oluşturdu.

ÖNCEKİ ARKADAŞLARA AİT

Kulübün mali işlerden sorumlu yöneticisi Mete İkiz ise, "Galatasaray yönetimi olarak finansal fair-play'in gereklerini bilmez miyiz? İddia edilen gibi bir durum olsa gereğini yapmaz mıyız? İddialar gerçekten garip" dedi.

İkiz "Önlemler alınmıştır. Borç 500-600 milyon dolar civarında değil, 450 milyon liradır. Tehdit gibi bir durum da yok" diyerek yüreklere su serpti. İkiz "Bu yönetim 22 Haziran'da seçilmiştir. Başkanımız aynıydı ama yeni bir yönetim geldi. Bu, bir anlamda ayrılan, yeniden yönetime seçilememiş arkadaşların oluşturduğu bir tablodur, onlar sorumludur, hep beraber başkanla birlikte" diye konuştu.

HER ŞEY SPK KONTROLÜNDE

İkiz, Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli'nin, "Galatasaray'ın yaptığı SPK (Sermaye artırımı) işlemlerini biz yapsaydık kulüp kapatılırdı" şeklindeki açıklamasına ise, "Herkes kendi işine baksın. Yaptığımız bütün her şey SPK'nın onayından geçmektedir" dedi.

FİNANSAL FAİR-PLAY NEDİR?

Yöneticiler ceplerinden para harcayamıyor, transfere gelirden fazla harcama yapılamıyor, kimseye vadesi geçmiş borç bulunmaması gerekiyor, futbolcu ödemeleri gelirin yüzde 70'ini geçemiyor, futbol dışı gelirler yer almıyor, toplam borç toplam gelirden fazla olamıyor. İhlal halinde Avrupa kupalarından men edilmeye kadar uzanan yaptırımlar uygulanıyor.

Bugün

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.10.14 17:20 - Son Güncellenme: 2013.10.14 17:21 - HABER MERKEZİ
A