Fransa'da generaller iç savaş uyarısı verdi

Fransa'da generaller iç savaş uyarısı verdi

Fransa'da emekli generaller bir "iç savaş" bildirisi daha yayınladı. Ulusal Meclisteki siyasi gruplara "İslamcılığa ve Fransa'nın paparçalanmasına karşı küresel bir stratejinin" geliştirilmesinin istendiği ve "iç savaş" uyarısının yapıldığı bir dosya gönderdikleri bildirildi.

2021.05.02 17:59 - Son Güncellenme: 2021.05.02 18:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Fransa'da generaller iç savaş uyarısı verdi

Le Journal du Dimanche dergisinde yayınlanan özel haberde, imzacı emekli generallerden birine göre, bu belgenin aşırı sağcı Valeurs Actuelles dergisinin internet sitesinde yayımlanan ve emekli generallerin Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a iç savaş tehlikesine karşı uyardığı e-bildiriyle bağlantısı olmadığı vurgulandı. Ancak bu dosyaya imza atan generallerden ikisinin Valeurs Actuelles'deki bildirinin imzacıları arasında yer aldığı belirtildi.

Dosyada, şunlar kaydedildi:

"Bize karşı hibrit savaş ilan edildi. Bu savaş çok yönlü. En iyi ihtimalle bir iç savaşla veya en kötü ihtimalle geleceği olmayan acımasız yenilgiyle sona erecek. Avrupa ve Fransa'ya karşı hibrit savaş başlatıldı. Bu savaşı kazanmak için psikolojik, sosyolojik, manevi, eğitim, hukuki ve cezai silahlar oluşturulmalı."

Dosyaya imza atan 16 emekli generalin, savunma konularında çalışmalar yapan Ordulararası Düşünce Topluluğu mensubu oldukları belirtildi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.02 17:59 - Son Güncellenme: 2021.05.02 18:00 - HABER MERKEZİ
A