Fenerbahçe gol atmalı

Fenerbahçe gol atmalı

Rıdvan Dilmen, Benfica-Fenerbahçe maçının ilk yarısını değerlendirdi.

2013.05.02 23:01 - Son Güncellenme: 2013.05.02 23:02 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Fenerbahçe gol atmalı

Benfica süratli oynayan takım. F.Bahçe tempoyu Kadıköy'de kendisi ayarlamıştı. Hep kontrollüydü. Bu kez Benfica'nın kontrolünde oyun. Bunun dışına çıkmak için ya hızlı hücum yapacaksın ya da pas. Hızlı hücum adına Sow'un çabası var. Pas yapamıyorsun, Benfica'nın yüksek temposu sonrası goller geldi.
İkinci golde F.Bahçe takımının topluca uyuması dikkat çekici. Salih topa vurdurmamak isterken gol yedi F.Bahçe. Bu tür maçlarda böyle konsantrasyon sorunu olmaz. F.Bahçe'nin attığı gol öncesi pozisyon ofsayt, penaltıyı vermese kimse bir şey demez. Benfica içerde çok baskı kurmak isteyen takım ve taraftarını koz olarak kullanıyor.

F.Bahçe gol atmak zorunda, yememesi lazım demiyorum. İkinci yarıya da Benfica yüksek tempo ile başlar. Futbol öyle oyun ki, F.Bahçe'yi sezon başında orta sahada bu kadar oyuncu olur mu diyorduk şimdi elde oyuncu kalmadı. Selçuk da sakatlandı, kolay maç olmayacak, zor geçeçek. F.Bahçe hiç vakit geçirmiyor. Ayıp bir öneri getirmiyorum, yatacaksın zaman zaman. Bu profesyonelik gereği yapılır. Lig standartlarını çok üzerinde yüksek tempoda maç oynanıyor. Şu anki skor F.Bahçe'nin lehine. Geriye de düşse bir şans daha gol bulabilirsin. Benfica'ya 2-2 yakalarsan Benfica demolarize olur, geri dönemez oyuna. F.Bahçe'nin gol yememesi değil gol atması şart.

Mehmet Topal, Meireles ve Emre'nin olmaması pas organizasyonunda sıkıntıya yol açtı. Selçuk Şahin stoperlerine arasına çok girdi. Bazen girmek de iyidir. Salih Uçan pas yapsın diye oynuyor ama Benfica'da Matiç çok etkili, fırsat vermiyor. Bu tür oyunlarda bir saniye dikkatsiz kalamazsınız. Salise çok önemli, ikinci yarıda konsantrasyon yüksek olmalı. Bence olmazsa olmaz gol atmak şart. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 23:01 - Son Güncellenme: 2013.05.02 23:02 - HABER MERKEZİ
A